2018-08-10 26 views
醬油味玉叉燒拉麵HKD149。 一碗拉麵做得好唔好食 好多時候都係取決於湯底。 湯底有肉味 說太過鹹 可以釣到叉燒嘅鮮甜味。調味方面做得好平均 起碼啲拉麵都已經吸收咗湯汁嘅清華。但唔會有好嘔心嘅發脹情況出現。 如圖有一大片叉燒鋪喺面 實際上都唔止一塊 有四大片。而且加上矜貴嘅松露醬 增加咗食叉燒嘅新鮮感。再加上有少少酒味嘅糖心蛋 好好食味噌味肉叉燒拉麵HKD149。 一款湯底比較油嘅拉麵 不過啲油香勁大陣菇味。同另一款拉麵一樣 都係有四片叉燒嘅 滿足曬我哋呢班食肉控。 而且呢本拉麵比較多蔬菜 又有洋蔥粟米芽菜西洋菜 感覺上比較健康 即刻花飲食。呢度拉麵嘅質地有少少似上海麵 比較幼身炙燒骰仔肉HKD28。一口牛嘅朋友 不過今次係豬肉版本。平時食開洋蔥豬扒比較多 如果以一個新穎啲嘅方式去呈現 又係另一種姿態。骰仔豬肉配上洋蔥醬 滿足到鍾意食肉嘅慾望得呢又覺得幾清新格局就好似平時嘅拉麵舖一樣比較迫 見到師傅們咁辛苦整拉麵 好有熱血感 就好似融入咗去平時睇開嘅動漫咁
醬油味玉叉燒拉麵HKD149
。 一碗拉麵做得好唔好食 好多時候都係取決於湯底

。 湯底有肉味 說太過鹹 可以釣到叉燒嘅鮮甜味
。調味方面做得好平均 起碼啲拉麵都已經吸收咗湯汁嘅清華

。但唔會有好嘔心嘅發脹情況出現
。 如圖有一大片叉燒鋪喺面 實際上都唔止一塊 有四大片
。而且加上矜貴嘅松露醬 增加咗食叉燒嘅新鮮感
。再加上有少少酒味嘅糖心蛋 好好食

味噌味肉叉燒拉麵HKD149
。 一款湯底比較油嘅拉麵 不過啲油香勁大陣菇味
。同另一款拉麵一樣 都係有四片叉燒嘅 滿足曬我哋呢班食肉控
。呢度拉麵嘅質地有少少似上海麵 比較幼身

炙燒骰仔肉HKD28
。一口牛嘅朋友 不過今次係豬肉版本
。骰仔豬肉配上洋蔥醬 滿足到鍾意食肉嘅慾望得呢又覺得幾清新