2011-08-03 43 views
終於俾我黎到咁出名的餐廳,雖然話係尖沙咀,但係都幾唔就腳!! 同朋友慕名而來,滿心期望 ~~~二話不說就點左佢最出名的海南雞,因為我地得2 個人,點得唔多野,所以都係點d 穩陣d 的炒蘿蔔糕 同 福建炒麵。先黎 炒蘿蔔糕 ,好香,相都影唔切己經擺左 2 舊落口 ~~ 好香口,微辣,甜甜地,仲有幾隻蝦,正 !! 一定要襯熱食,因為一凍左d 蘿蔔糕好"立" 口 ~~ 第一碟野黎到咁好食 ! 令我更加期待其他野食 ~~~~ 跟住好快招牌菜黎喇 ~~~ 海南雞油飯 ~~~ 先飲雞湯,好淡 !d 雞都無味,要靠點醫先有返d 味,但係d 醫都唔特別,出面食無分別 !! 欣賞既係佢d雞係好滑,半脾半翼,都算唔話得 !! 我只可以講我對佢太有期望,整體上佢唔係差,只係唔特別好姐 ~~ 令我有少少失望 !!! 最失望係 福建炒麵 ~~~因為佢係濕炒 ~~~ d 麵食食下淋晒 ~~~ 又係無乜味 !可能先黎一碟濃味同勁好食的蘿蔔糕的關係 ~~~ 之後黎既野食都覺得無味 !!! 不過我expect 食星馬野係食d濃味野。其實佢d 野唔係唔好食,只係無我期望中咁好食 !! anyway ~~ 今餐都算抵食

二話不說就點左佢最出名的海南雞,因為我地得2 個人,點得唔多野,所以都係點d 穩陣d 的炒蘿蔔糕福建炒麵

一定要襯熱食,因為一凍左d 蘿蔔糕好"立" 口 ~~
炒蘿蔔糕
第一碟野黎到咁好食 ! 令我更加期待其他野食 ~~~~
跟住好快招牌菜黎喇 ~~~ 海南雞油飯 ~~~
先飲雞湯,好淡 !
欣賞既係佢d雞係好滑,半脾半翼,都算唔話得 !!

海南雞飯
最失望係 福建炒麵 ~~~
差 福建炒麵
其實佢d 野唔係唔好食,只係無我期望中咁好食 !!

anyway ~~ 今餐都算抵食 !! 同埋食到個好好食的蘿蔔糕 !

2011-08-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
炒蘿蔔糕
  • 星洲炒蘿蔔糕