5 day(s) ago 88 views
咁啱去開尖東做野~就去下好耐無食嘅好時以前成日食的!Lunch hour 12點幾,都仲有好多枱☝🏻好彩地方夠大不用等位🤓都係叫返平時會食的叻沙濃底十分濃郁~ 都好足料,有蝦,魚旦,豆卜等等配料米粉煮得剛好唔會太淋!食哂一碗好滿足!!朋友都係叫返佢最愛ge海南雞飯😂無食咁耐,質素都一樣無變🤪d雞唔會好肥!啱啱好仲有就係個飯,調好咗味,就咁食都咁好味總括而言,呢間係尖沙咀黎講算係平價抵食之選😂😂
咁啱去開尖東做野~就去下好耐無食嘅好時
以前成日食的!
Lunch hour 12點幾,都仲有好多枱☝🏻
好彩地方夠大不用等位🤓

都係叫返平時會食的叻沙

濃底十分濃郁~ 都好足料,有蝦,魚旦,豆卜等等配料

米粉煮得剛好唔會太淋!
食哂一碗好滿足!!

朋友都係叫返佢最愛ge海南雞飯😂
無食咁耐,質素都一樣無變🤪
d雞唔會好肥!啱啱好

仲有就係個飯,調好咗味,就咁食都咁好味

總括而言,呢間係尖沙咀黎講算係平價抵食之選😂😂
(The above review is the personal opinion of an user which does not represent OpenRice's point of view.)
2018-08-27 416 views
最近沈迷食海南雞,聽講呢間海南雞飯好出名,所以搵日放假特登去試下。地點好方便,係尖東站行幾分鐘就到。環境比想像中舒服,座位唔會太逼,冷氣亦夠涼!而且上菜速度超級快,五分鐘左右就有得食,勁海南雞飯$54海南雞既油飯好重要,呢碗油飯都幾好,夠曬油同埋香!碟海南雞份量算多,而且全部去骨,肉也夠滑,抵讚雞下面仲有大量菜,不過係生的,唔知食唔食得?我最鍾意既甜豉油都好正,夠曬傑身同甜,點雞一流啊!碗湯對於我黎講就淡左d。tst呢個價錢有呢個質素既海南雞真係好難得星洲炒蘿蔔糕$60重口味星人必選,好重口惹味,不過如果一個人食曬一碟就會太heavy。除了蘿蔔糕之外仲有頗多既蝦仁一齊炒,佢既蝦仁肉質不會膠有d茶餐廳既膠蝦仁我真係好唔鍾意午市餐飲半價,遮係呢杯椰汁冰先10蚊,好抵飲,不過味道不算濃。呢間餐廳原來要加一服務費,買單141兩個人,都幾抵下次想試下巴東牛肉,見到隔離檯食好吸引
而且上菜速度超級快,五分鐘左右就有得食,勁

海南雞飯$54

星洲炒蘿蔔糕$60
有d茶餐廳既膠蝦仁我真係好唔鍾意

呢間餐廳原來要加一服務費,買單141兩個人,都幾抵
下次想試下巴東牛肉,見到隔離檯食好吸引
2018-08-25 232 views
👉🏻海南雞飯🐔🍚呢排好中意飯海南雞飯😛呢間真係好好食好食過泰妃雞!特別係個飯😭好味到我想食多份😹〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰👉🏻串燒蝦雞飯🦐🐔呢個就麻麻 條香腸擺係到搞笑 個蝦幾好嘅有個蝦醬 串燒雞個沙嗲醬都好好食!有花生粒🥜我建議想食可以淨係叫串燒唔洗叫呢個飯😹
👉🏻海南雞飯🐔🍚

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
👉🏻串燒蝦雞飯🦐🐔
2018-08-24 182 views
好時係大學時代既代表,價錢比外面食星馬菜平d, 甘因為佢始終有d 僻,係尖東,係一棟大厦既轉角,而大厦大堂又唔會有任何海報宣傳單。雖然比大學時代(N 年前 wakaka)貴左,但始終都比外面平。沙嗲,係每次必吃item.佢個精髓係個汁度,花生味重,小小辣,成日好似食汁多過肉半隻海南雞,佢地整到expert 甘,d 雞肉好滑,一d 都唔鞋,d 骨都熟無血淋淋,好怕d 血,外面有時為左要滑d 唔煮到甘熟但係有血水,我個人寧願食熟雞!粉絲蝦煲,哩度係湯上既,外面多數係乾身炒, 湯粉絲無甘油,炒既話索哂油會肥d 易濟d, 跟左個白飯撈左湯食,好好味。炒通菜哩個無咩special,同外面差唔多

雖然比大學時代(N 年前 wakaka
)貴左,但始終都比外面平。

沙嗲,係每次必吃item.
佢個精髓係個汁度,花生味重,小小辣,成日好似食汁多過肉

炒通菜
哩個無咩special,同外面差唔多
2018-08-22
Dinner
  • 海南雞
2018-08-13 446 views
星期五夜晚約左朋友喺尖東唱k,一於喺附近醫左肚先一行5人叫左6樣餸,包括海南雞、巴東牛肉、粉絲蝦煲、星洲炒蘿蔔糕、串燒沙嗲、炒芥蘭、另加2碗油飯海南雞🐔:份量幾多;肉質嫩滑冇雪味,不過雞味唔算濃;有3款醬汁可釀巴東牛肉🐮:d牛肉好入味,個汁煮得好濃又會太油,撈飯一流;望落細兜但其實夠食粉絲蝦煲🦐:呢味菜有驚喜,同平時食開乾爭爭嗰d唔同,佢係湯浸粉絲嘅形式,d粉絲索曬蝦湯嘅味道,湯頭甜甜地好有鮮味,d蝦大隻得嚟又彈牙星洲炒蘿蔔糕:好惹味,又一送飯之選;有蝦仁有蛋有蘿蔔糕,係略嫌油左少少串燒沙嗲:(冇影相) 豬牛雞食齊,個味係正嘅,不過d肉質腍得濟冇乜咬口炒芥蘭:特登叫左佢少油,清清地中和返其他餸嘅油膩感食左咁多野每位都係$108,誠意推介👍溫馨提示:個門口好隱閉有d難搵,搵到辦公大樓既lift位轉左條路直入就會見到
星期五夜晚約左朋友喺尖東唱k,一於喺附近醫左肚先
海南雞
巴東牛肉
 粉絲蝦煲
炒芥蘭
炒芥蘭:特登叫左佢少油,清清地中和返其他餸嘅油膩感
食左咁多野每位都係$108,誠意推介👍
海南雞
巴東牛肉
 粉絲蝦煲
炒芥蘭
2018-08-05 444 views
星期六上課和同學們到了好時沙嗲吃午餐。先喝一口湯,是一碗很清很清附有椰菜在內的雞湯,一點味精的感覺也感覺不到。油飯一粒一粒分明的黃黃的如同小山丘般存在著,吃下去不會過分油膩,每粒都被滋養注滿營養似的。重中之重是海南雞!六件排列得整齊的海南雞件放在椰菜絲上。雞肉很滑,吃下去不肉質一點也不又霉又太軟,蘸上薑蓉風味更佳。雞皮厚厚的讓我也忍不住吃了一條。加上連椰菜絲亦沾了海南雞的油,再蘸上甜甜的醬油,味道瞬間被提升!
星期六上課和同學們到了好時沙嗲吃午餐。

2018-08-04
$54 (Lunch)
2018-07-24 441 views
呢間聽就聽得多,之前話開業好多年,但有段時間結業咗一排,但我之前一直都無食過,好在佢近1-2年開番我就變咗自己嘅小飯堂,我每次嚟都鍾情佢個招牌海南雞,今次再嚟食晚餐都唔例外,都係叫咗海南雞飯,佢個雞件真係做得超嫩滑,油香不斷而肉嫩得嚟好滑好重雞味,佢個雞飯一樣出色,飯粒大大粒又夠分明,每粒飯都被雞油包圍住,特別惹味,佢會跟埋3個醬汁,最愛薑汁同辣汁、每次都會點雞同撈飯撈到無哂,仲會有湯跟上,入面有菜絲,價錢都算合理~

2018-07-19 528 views
中午黎到好時沙嗲食新加坡菜,一入到去就見到已經非常多人正在進餐,好熱鬧。聽同事講呢度既海南雞飯幾好食,所以都點左一客海南雞飯試下。佢係用左黃油飯同配左三小碟醬油,另外仲有碗清清地既湯。食落雞既味道同口感都唔錯,幾嫩滑唔會太乾。另外叫左個加多加多沙律、福建炒麵同幾串雞牛串燒。加多加多係我覺得最好食既其中一樣野食,佢個醬配上生菜同蝦片黎食非常獨特又滋味。另外碟福建炒麵都比想像中好食,有一陣濃郁既海鮮味道。

Lunch
2018-07-18 441 views
某日同老婆去睇演唱會前 ,先在尖東搵嘢食開餐醫肚, 上網搵資料後發現這間好時沙嗲評語不錯便去試試, 晚飯時段人流都算多, 等了一會便有人安排入座, 看完餐牌後沒有太大驚喜, 點了一個鹹魚銀芽炒飯。 味道不過不失, 份量都算足夠, 但個人覺得炒飯偏濕和𣺉還叫了炒貴刁。 較為惹味, 但味道不過不失, 不夠鑊氣, 感覺很油膩。最後叫了沙嗲串。 串燒味道和汁醬都不錯, 不過感覺上唔係即燒, 好似已經燒定咗再翻熱。 最後點了一個青檸梳打消一消滯 整體環境和食物好一般。
味道不過不失, 份量都算足夠, 但個人覺得炒飯偏濕和𣺉

還叫了炒貴刁。
較為惹味, 但味道不過不失, 不夠鑊氣, 感覺很油膩。
最後叫了沙嗲串。

串燒味道和汁醬都不錯
, 不過感覺上唔係即燒, 好似已經燒定咗再翻熱。
最後點了一個青檸梳打消一消滯
整體環境和食物好一般。

2018-07-18 211 views
I miss the satay here so much !Before, I tried only once, it was so nice.Today I come to there again for this satay noodles! The satay is still taste good, but the texture is too sticky ... don’t know why... seem it’s a bowl of sticky mixture. Normally, satay soup should be not that sticky and more lite. So it’s not that good this time.

2018-07-14 293 views
今日睇黃子華之前就黎左好時沙嗲,之前執左一排,又再重開。位置同裝修依舊, 食物都仲係個啲, 海南雞呀, 叻沙呀, 個啲。今次個menu 好似新左。講緊個紙質。叫左份沙嗲串燒叫得好時沙嗲, 啲沙嗲應該好食啦。啲沙嗲汁的而且確係好食, 夠香,味道都唔會牌辣。但係啲串燒就真係麻麻。 啲肉冇乜味, 有啲散。 唔夠熱。星洲炒蘿蔔糕係我每次黎必叫既, 本身我好鐘意食蘿白,再加上呢碟野係好夠味。 好香口。份量夠二人吃。仲有叫左個叻沙, 味道 ok , 但係浸得耐左, 唔夠湯,香味都唔夠。埋單167。 要加一。 價錢唔貴, 但係感覺去茶餐廳食野咁, 要加一有啲奇怪。

今次個menu 好似新左。講緊個紙質

叫左份沙嗲串燒
叫得好時沙嗲, 啲沙嗲應該好食啦。
啲沙嗲汁的而且確係好食, 夠香,味道都唔會牌辣。
但係啲串燒就真係麻麻。 啲肉冇乜味, 有啲散。 唔夠熱。

沙嗲串燒

份量夠二人吃。

星洲炒蘿蔔糕

叻沙

星洲炒蘿蔔糕
2018-07-10 255 views
同成班好朋友出黎聚在一起聊天食飯。有位朋友就推薦尼間餐廳。入去既時候都覺得幾隔涉,問左樓下保安點去,之後連樓下個保安都話好。甘真係要睇下佢有幾好食先得啦。叫左串燒,肉骨茶,炒河,咖哩薄餅。講真,全部野我都無話特別鍾意食。但尼間餐廳既食物真係的確唔錯。佢個薄餅配咖哩真係好味道。但我覺得肉骨茶就普通。(可能係我本身都唔係好鍾意食肉骨茶的問題,所以先覺得普通)。另外,佢個炒河都炒得幾出色,有色香味俱全。但環境方面我就覺得唔係甘岩出黎聚會傾計既地方,因為間店位有限,又多人黎食。所以傾左一陣,已經覺得自己好似阻住晒甘。所以不適合一大班人傾計既落腳點。
2018-07-07
  • 薄餅
當晚6點左右,已經不是太多人,樓面話住傾計,廚房內嘻哈大笑。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。服務已經碼碼,講到d菜式好獨特,又話點出名,點巴閉。。。。。。。。。。點估到《咖哩雞,沒有雞》得d咖哩汁同薯仔。叫伙記換完之後,求其放2件起面。沙嗲凍冰冰又燶,唔知放幾耐,這什麼質素??? (樓下茶記,都好過佢)?????。。。。。。。。。老實講,沒有評分可言,浪費時間。。。。。。

點估到《咖哩雞,沒有雞

老實講,沒有評分可言,浪費時間。。。。。。

Dinner
2018-06-18 368 views
每次去紅磡睇演唱會必食之選今次星期六試下食午餐, 人沒有晚上的多,不用等位已經可以直入。炒蘿蔔糕有蝦和蝦米和蛋一起炒的,味道非常好喇沙湯粉直覺上覺得的食材小過之前, 魚蛋是切開一半的, 唯獨是湯料水準不變。
每次去紅磡睇演唱會必食之選

炒蘿蔔糕
有蝦和蝦米和蛋一起炒的,味道非常好

喇沙湯粉

2018-06-16
$70 (Lunch)
話說好耐無食過好時沙嗲。有日本朋友係尖東附近,諗住帶佢黎食,順便自己食。一黎到個呀姐係度用普通話講一大堆野,我話咩呀,佢就話你坐個度啦。用完餐牌又係咁放係人地前面,點傾計呀?我放左係汁邊佢又放番係人地前面,做咩事?叫左個叻沙,沙嗲,同海南雞飯。叻沙係好食既,其他麻麻。我同朋友傾左一陣,先半個鐘,個呀姐行黎話你食完未,我話未呀,佢話有訂枱客,我話有時間限制架咩?佢話無但唔同你坐成晚咩?🙄🙄🙄🙄搞到人地第一次黎香港,我都唔知點講好。串到真係食龍肉都無味。講真,啲食物又唔係好似以前咁好食,食完都頂住條氣。
話說好耐無食過好時沙嗲。

叫左個叻沙,沙嗲,同海南雞飯。

叻沙係好食既,其他麻麻。

串到真係食龍肉都無味。

講真,啲食物又唔係好似以前咁好食,食完都頂住條氣。

• 叻沙