2020-03-16 1019 views
講咗結論先: 普通。如果唔係有100蚊以上既BUDGET可以唔洗試。早日見到米芝蓮推介,特登行過嚟中環試一試佢啦。一坐低見到啲英文介紹話佢拎咗全世界最佳家禽料理乜乜乜,都有啲期待。主角既鵝有分普通鵝同鵝脾,鵝脾貴一大截,幾乎拼乜都要一百蚊以上。作為一個普通打工仔,只可以叫到普通鵝。由於貪吃,叫咗個燒鵝叉燒飯。燒鵝其實都幾好食。皮香口又有油脂,正。肉呢,幾好食,但首先要食到。因為普通燒鵝幾乎係冇肉的。鵝來貨貴,6X蚊,係好正常。唔係投訴,只係想講: 如果要叫既,建議你可以做定心理準備係嚟食皮ONLY。脾應該會啖啖肉,有預算既朋友不妨直接叫脾,唔好浪費自己QUOTA。叉燒,唔鍾意食瘦叉,唔評論。中環,燒鵝雙拼,62蚊。平心而論,唔算貴。只係覺得唔值得特登行過嚟。

早日見到米芝蓮推介,特登行過嚟中環試一試佢啦。

作為一個普通打工仔,只可以叫到普通鵝。
由於貪吃,叫咗個燒鵝叉燒飯。
叉燒燒鵝飯

燒鵝其實都幾好食。
皮香口又有油脂,正。
肉呢,幾好食,但首先要食到。
因為普通燒鵝幾乎係冇肉的。
鵝來貨貴,6X蚊,係好正常。

叉燒,唔鍾意食瘦叉,唔評論。

中環,燒鵝雙拼,62蚊。
平心而論,唔算貴。
只係覺得唔值得特登行過嚟。
2020-03-05
$62 (Lunch)
  • 燒鵝