2023-05-05 372 views
星期日,突然間諗起想食上海菜,見到呢間有lunch set, 所以就入去試一下,以前假日係無呢種午市套餐的,而家見佢星期日都有午市套餐,真好。最便宜的一人午市套餐,好似客飯咁樣,套餐係自選一款小菜,配一碗白飯。我揀左椰菜回鍋肉,夠火喉,即叫即炒,熱辣辣好正,重口味推介,辣味適中,没有麻的感覺,豬肉片切到好薄,唔會太老,肉片好滑好,有口感。另一味滑蛋蝦仁,師傅可能唔記得落鹽,完全無味,蝦仁好大隻,好爽口,但明顯係急凍蝦,完全無蝦味。自己問伙記攞咗d鹽, 加了後味道算是還好吧。可惜埋單都幾唔係想像中的價錢,2人茶錢加前菜已經超過$50,仲要加1服務費,食2個$88午餐,最後埋單$250左右,收費有點貴。