2018-10-24 59 views
一向鐘意動物嘅我,第一次體驗貓咪咖啡廳,估唔到又真係幾治癒。呢間位於旺角嘅店,數數手指我諗都起碼有接近二十隻貓,而且全部貓貓個性都相當乖巧,有部份仲會主動黏人,就算你平時多鐵石心腸,比貓貓一嗲都立刻會溶化。話明咖啡廳其實都有飲品同套餐,想快快選擇好就玩貓,我會建議叫個二人套餐,包括一個小食拼盤,以及飲品、沙律、湯、小食拼盤、主食分別各兩份。就份量同價錢泥講,可以話係相當化算,簡直係不二之選。柯打之後飲品相當快到,我點咗一杯凍台式黑糖咖啡,至於味道唔會太濃,唔怕飲咗會訓唔著。接住餐湯同沙律都繼而到達,南瓜湯味道濃帶甜,稀杰程度岩岩好,入口豐富嘅南瓜味道之餘,口中仲有絲絲南瓜蓉。而沙律表現中庸,正常份量。其間拼盤都到了,分別有炸薯條、切咗片嘅司華力腸、炸滑丸。拼盤採用嘅中薯條,係我覺得最好嘅尺寸,外皮脆但內裡綿;而炸滑丸,係第一次食嘅小食,好似係自家制嘅得意之作,幾款顏色既炸脆皮,內裡包住嘅係類似滑既食材,十分新奇!身處貓cafe,時間真係好快過,個主菜好似唔洗等又有得食了。分別柯打咗芝士肉醬意粉同燒烤醬黑毛豬肋骨。意粉份量多,兩個人食岩岩好,味道方面唔會過咸,意粉烹煮既程度適宜,比想像中

台式黑糖咖啡

是日餐湯及沙律

滋味二人小食拼盤

身處貓cafe,時間真係好快過,個主菜好似唔洗等又有得食了。分別柯打咗芝士肉醬意粉同燒烤醬黑毛豬肋骨。意粉份量多,兩個人食岩岩好,味道方面唔會過咸,意粉烹煮既程度適宜,比想像中更佳。而我自己更喜歡黑毛豬肋骨,因為燒烤醬配搭肉類嘅做法係最保守,所以表現亦都非常穩定,令人十分開胃嘅口味,而豬肋骨肉質剛剛好,唔會過韌且能夠用刀叉撕出一絲絲嘅肉,對於我呢啲牙齒唔太靈活嘅人,可以話係相當好嘅選擇!
雙重芝士肉醬意大利麵
西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨
總結,是次體驗相當喜出望外,不論係店裡嘅食物表現,而且貓貓嘅素質都係屬於乖巧。聽番朋友對於以前嘅體驗,呢度嘅貓貓種類係比較繁多,而且親切會主動親近客人。最後我大概都坐咗一段長嘅時間先離開,店裡嘅人都係表示好隨和同歡迎,所以每個人先能夠自然又舒服地放鬆一下心情。概括以上優點個人覺得呢度係值得推薦。
Type of Meal
Dinner