2021-07-09 530 views
上次嚟呢度食tea覺得食物質素幾唔錯, 今次就帶另一位貓奴朋友過嚟試下晚餐!朋友早到咗, 不過餐廳原來截咗下午茶之後就唔畀入, 要到6pm開始晚市。咁我哋就喺條街度行咗一陣然後再上去, 6:05pm門口已經有一大堆少女排緊隊入座😲 睇完menu之後我哋就決定散叫, 天氣都比較熱, 即刻叫兩杯冰涼飲品解暑先🥤🐱 芒果薄荷沙冰 幾Refreshing, 唔錯嘅, 裏面有牛奶成份~🐱 oreo脆脆朱古力沙冰呢杯飽滿感就會大啲, 好似食緊甜品咁~降溫之後就叫咗兩個小食, 一個意粉share🤗🐱 水牛城雞翼雞翼炸到脆卜卜, 沾上滿滿嘅buffalo醬~ 越食越開胃嘅小食~🐱 挪威煙三文魚芝士墨西哥餅可能因為食咗buffalo wings嘅關係, 呢個墨西哥餅就相對地淡味~ 餡料略為較小, 不過有沙律搭夠, 健康小食之選!🐱 西班牙紅蝦東瀛蟹子墨魚汁扁意粉賣相一流, 意粉質地彈牙, 調味恰到好處, 加上大量墨汁, 幾高質!紅蝦食落去肉質似虎蝦, 係幾大隻嘅~ 💬 連自己都嚟咗兩次, 又💛, 食物質素又唔錯, 唔怪之得咁多捧場客啦!真係一定要訂枱!如果可以增加一啲凍飲品係可以完全走甜嘅話就更加好啦

🐱 芒果薄荷沙冰
幾Refreshing, 唔錯嘅, 裏面有牛奶成份~

🐱 oreo脆脆朱古力沙冰
呢杯飽滿感就會大啲, 好似食緊甜品咁~

降溫之後就叫咗兩個小食, 一個意粉share🤗

🐱 水牛城雞翼

🐱 挪威煙三文魚芝士墨西哥餅

🐱 西班牙紅蝦東瀛蟹子墨魚汁扁意粉

💬 連自己都嚟咗兩次, 又💛, 食物質素又唔錯, 唔怪之得咁多捧場客啦!真係一定要訂枱!如果可以增加一啲凍飲品係可以完全走甜嘅話就更加好啦 (而家只係得美式咖啡可以)😉

2021-07-05
2021-06-01 4821 views
同朋友喺附近想搵地方坐低飲杯嘢,本來對上樓cafe沒抱太大期望,估唔到有驚喜😎食物質素唔錯,下午茶幾抵食添~ 原來cafe裏面有好多隻貓貓🐈🐈所以喺門口都要穿上一次性鞋套保持乾淨!當日我哋叫咗三個餐, 共HK$240~性價比高~1️⃣「泰式冬陰功海鮮野菌忌廉意大利飯」超讚😋 淨係睇名都覺得幾特別,因為比較少意大利飯會做fusion加入冬陰功元素😏 估唔到餐廳係調味方面拿捏得幾好,食得出有冬陰功味道之餘又唔會太辣,risotto嘅質地亦都恰當,煙韌彈牙,唔會過硬👍🏼 配埋藜麥胡麻醬野菜沙律及飲品 (+HK3 轉配URBAN CAFE 精選特調咖啡,凍飲)2️⃣ 小食餐:「芝士醬雞翼」配飲品 (熱美式黑咖啡, 不用加錢) 雞翼炸到香脆,肉質都幾juicy,芝士醬就唔係太濃味嘅~3️⃣ 「香辣蒜香煙鴨胸野菌橄欖油炒意大利麵」,配藜麥胡麻醬野菜沙律,補差價配 (熱)藍花皇家伯爵荔枝紅茶~ 意粉炒得Al dente,香口,整體不錯~ 花茶睇見有荔枝加入嘅,不過飲落去味道就唔太突出~過了一個唔錯嘅下午!💕 店子面積唔大,不過貓貓數量都幾多,所以總會碰到貓貓走嚟走去可以拍下照🐱🐱🐱

當日我哋叫咗三個餐, 共HK$240~性價比高~

雞翼炸到香脆,肉質都幾juicy,芝士醬就唔係太濃味嘅~

3️⃣ 「香辣蒜香煙鴨胸野菌橄欖油炒意大利麵」

2021-05-27
Tea
💛💛💛Urban Cafe💛💛💛有貓貓陪食心情都好啲。我地嗌左二人套餐加小食同特飲,總之好鬼多🥰。兩份是日餐湯(芝士南瓜濃湯)多數呢啲跟餐湯都係是是但但比一碗湯你就算😂。估唔到依到既湯又幾好味喎,好Cream。如果熱啲就更好👍🏻。兩份是日沙律(柚子醋沙律)正正常常都唔錯,食落幾新鮮。跟餐沙律有依個質素我都好滿意🥰。巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅好食😍,完全對得住個價錢!芝士同其他配料都好多好夠,有少少薩莉亞味道😂。如果再多啲巴馬火腿就好了。滋味2人小食拼盤 加$28又熱又熱氣,不過絕對值得嗌🤍。加$18就可以有咁多款小食,仲要每一款都好好食,特別係腸仔同薯角,炸得好鬼脆啊😍。溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意份好食,啲煙肉好似唔洗錢咁🤪,好多好多配料。啲味好夾,又唔會話好鹹(最緊要依樣)。同餐湯有同一個問題,唔係好夠熱😢。提子沙冰 加$20好好飲,真係好提子。有提子味得黎個味唔會好假,一啲都唔似藥水味👍🏻。上面仲有啲Cream,成件事好少女🤣。加$20有少少貴,好彩好飲,值得既😚。蘋果醋薄荷梳打 加$20正正常常,如果同提子沙冰比,提子沙冰好飲啲😂。埋單$380(包加一)
💛💛💛Urban Cafe💛💛💛

兩份是日餐湯(芝士南瓜濃湯)

兩份是日沙律(柚子醋沙律)

巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

滋味2人小食拼盤 加$28

溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意份

提子沙冰 加$20

蘋果醋薄荷梳打 加$20
正正常常,如果同提子沙冰比,提子沙冰好飲啲😂。

埋單$380(包加一)
2021-04-28
2021-04-21 7248 views
呢間人氣良心cafe大家記得book左位先過黎避免要等太耐😋餐廳食物的性價比好高質素都唔錯啱曬係到坐下傾下計👍🏻.🍴二人套餐👫($278)🍴餐湯及沙律餐湯係南瓜湯可以飲到啖啖南瓜肉🤤沙律菜都幾fresh配胡麻醬好香😋🍴滋味二人小食拼盤(+$28)之前都食過好想食個腸但冇得單叫所以加左個拼盤🤣拼盤入面有薯角、法蘭克福腸同唐揚雞塊份量都幾多❤️每樣都好新鮮整出黎好熱大家要攤一攤先食😋🤣🍴温泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉我個人都幾鍾意卡邦尼😋餐廳嘅温泉蛋做得啱啱好可以撈匀成個意粉令整體好有蛋香味配料又夠多👍🏻🍴西班牙黑毛豬肋骨配薯菜本身好鍾意食Ribs之前食過都唔錯❤️好入味好juicy同埋焗到剛好唔會好難切所以同朋友黎食都好易分😋🍴Oreo脆脆特濃朱古力(+$17)好推薦呢杯朱古力差唔多次次都係揀呢個🤣本身朱古力嘅味已經好濃郁配埋oreo好香~如果再多d oreo碎碎就更好❤️🍴香橙檸檬菠蘿紅茶(+$20)飲落好清新好fresh😋酸酸甜甜茶底都幾香配埋一齊都幾解膩😍餐廳性價比真係幾高重要有良心💛回頭率極高🤣📍 URBAN Cafe (旺角)旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
🍴二人套餐👫($278)
🍴餐湯及沙律

🍴滋味二人小食拼盤(+$28)

🍴温泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉

🍴西班牙黑毛豬肋骨配薯菜

🍴Oreo脆脆特濃朱古力(+$17)

🍴香橙檸檬菠蘿紅茶(+$20)

餐廳性價比真係幾高重要有良心💛回頭率極高🤣

📍 URBAN Cafe (旺角)
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
  • 西班牙黑毛豬肋骨
  • Oreo脆脆特濃朱古力
2021-04-08 399 views
出開油麻地,第一時間就諗起呢間餐廳,上次食過印象唔錯,決定再次幫襯。🥗藜麥胡麻醬野菜沙律(跟餐)同上次食嘅沙律菜唔同左做法,不過比起千島醬沙律我更愛呢個藜麥胡麻醬,感覺更健康。🥣 是日餐湯Soup +$8和上次味道一樣,濃郁creamy嘅忌廉湯。🥩 燒紐西蘭牛肉眼扒(今次選了配百里香汁 和薯菜)Grilled New Zealand Beef Rib Eye $89上次食嘅係黑松露汁,今次特別試下百里香汁,有淡淡香草味,又唔會過鹹蓋過肉味,個sauce唔錯。肉眼扒炭燒表面,內裡肉質亦唔會過靱。🍛泰式青咖喱雞肉野菌忌廉意大利飯 $58Risotto with Chicken and Mushroom in Green Curry and Cream Sauce呢個飯對我黎講真係偏辣(利申:係一個完全唔食得辣嘅人),不過就係要辣辣地先夠開胃,多野菌,鐘意食辣嘅人應該會很喜歡。☕️ 意大利朱古力咖啡Hot Mocha (跟餐補差價+$17) 及 意大利焦糖咖啡Hot Caramel coffee (跟餐補差價+$10) Mocha 和 Caramel coffee 唔算勁濃味嘅咖啡,啱我😆。🧇

🥗藜麥胡麻醬野菜沙律(跟餐)

藜麥胡麻醬野菜沙律(跟餐)

🥣 是日餐湯Soup +$8
和上次味道一樣,濃郁creamy嘅忌廉湯。

餐湯

燒紐西蘭牛肉眼扒

🍛泰式青咖喱雞肉野菌忌廉意大利飯 $58

泰式青咖喱雞肉野菌忌廉意大利飯

Mocha 和 Caramel coffee

🧇比利時窩夫配是日雪糕 $58
Belgian Waffle with Ice cream

比利時窩夫配是日雪糕

窩夫熱烘烘配上榛子味再混合麵包碎嘅雪糕🍦,還有忌廉一齊食。

🍗芝士醬雞翼$48 (14:30後先有得order)
Chicken Wing with Cheese Sauce

芝士醬雞翼

熱辣辣嘅酥脆雞翼,沾上淡淡嘅芝士醬,出面脆卜卜,雞肉都醃得很入味。
2021-04-08
$160 (Tea)
藜麥胡麻醬野菜沙律(跟餐)
餐湯
芝士醬雞翼
  • 藜麥胡麻醬野菜沙律
1K
2021-07-18 0 views
朋友故作神秘帶我去一間特別餐廳,一踏進就看到可愛貓貓,確實很知我心意~平日晚上也滿座,所以最好訂座!2人套餐好經濟,而且上菜速度較好,如果單點要等耐一點。先送上沙律及餐湯,湯是南瓜忌廉湯,幾濃郁又不會太膩,而沙律的蔬菜水果幾新鮮。溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼意粉份量幾多,弄開溫泉蛋將蛋汁拌勻意粉,美味又不會太膩,剛剛好。加$28 另有滋味2人小食拼盤(法蘭克福腸、唐揚雞塊、薯角)雞塊剛炸起熱到出煙及脆卜卜,香腸及薯角也香口。西班牙黑毛豬肋骨配薯角兩大件豬肋骨好豐富,都幾入味肉質鬆軟,有蔬菜及薯角。蜂蜜柚子茶味道好清新不太甜香橙檸檬菠蘿紅茶好有香橙味道,隨後是清新的檸檬最後送上幾張可愛貓貓相
平日晚上也滿座,所以最好訂座!

2人套餐好經濟,而且上菜速度較好,如果單點要等耐一點。

溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼意粉

雞塊剛炸起熱到出煙及脆卜卜,香腸及薯角也香口。

西班牙黑毛豬肋骨配薯角
兩大件豬肋骨好豐富,都幾入味肉質鬆軟,有蔬菜及薯角。

蜂蜜柚子茶
味道好清新不太甜

香橙檸檬菠蘿紅茶
好有香橙味道,隨後是清新的檸檬

最後送上幾張可愛貓貓相

2021-07-16 0 views
今日係星期日嚟到位於油麻地嘅一間Cafe相當多人,真心建議大家喺OpenRice book左位先好來🥲🥲喺商廈嘅門外,30幾度等都真係幾辛苦好彩我同朋友一早book定環境方面唔算大,枱面都比較細,但係坐嘅空間都算闊落多啲人(例如四人)有得坐沙發或者窗台位應該會闊落啲同朋友叫咗個二人餐包埋是日沙律同餐湯沙律有菠蘿覺得幾驚喜,都幾鮮甜南瓜湯都算係幾驚喜,因為好少飲到咁甜嘅南瓜湯🤎二人餐可以揀一個麵飯,再加一個主菜飯方面,我哋揀咗意大利飯呢個意大利飯都幾好食!雖然份量唔算多兩個女仔嚟食啱啱好,不得不提既係佢啲即磨芝士算係MVP一開始諗住叫忌廉意大利飯通常都好濕 好多汁會好漏但係呢個完全唔會!加埋菇同芝士食落去啱啱好,仲有啲蔥感覺清新啲唯一美中不足嘅係黑松露味唔算太重,黑松露愛好者可能會覺得失望🙈呢個辣肉腸芝士pizza望落去好似唔太大但係芝士真係好足料!真心可以厚厚的拉絲🤣🤣🤣🤣而且Pizza上枱嘅時候真係好熱,個皮仲係脆,加分!二人餐就包每人一杯嘢飲,但係只限$38,其餘嘅要補差價我就叫咗杯正常嘅蜂蜜柚子茶算係偏甜,但係柚子分量十足,夏天來講算係消暑恩物😻😻朋友叫咗杯幾得意嘅荔枝蘋果醋伯爵
今日係星期日嚟到位於油麻地嘅一間Cafe
喺商廈嘅門外,30幾度等都真係幾辛苦
好彩我同朋友一早book定
環境方面唔算大,枱面都比較細,但係坐嘅空間都算闊落
多啲人(例如四人)有得坐沙發或者窗台位應該會闊落啲
二人餐沙律、南瓜湯

同朋友叫咗個二人餐
包埋是日沙律同餐湯
沙律有菠蘿覺得幾驚喜,都幾鮮甜
南瓜湯都算係幾驚喜,因為好少飲到咁甜嘅南瓜湯🤎
即磨芝士黑松露惹菌大啡菇忌廉意大利飯

二人餐可以揀一個麵飯,再加一個主菜
飯方面,我哋揀咗意大利飯
呢個意大利飯都幾好食!雖然份量唔算多
兩個女仔嚟食啱啱好,不得不提既係佢啲即磨芝士算係MVP
一開始諗住叫忌廉意大利飯通常都好濕 好多汁會好漏
但係呢個完全唔會!
加埋菇同芝士食落去啱啱好,仲有啲蔥感覺清新啲
意大利辣肉腸芝士pizza

呢個辣肉腸芝士pizza望落去好似唔太大
但係芝士真係好足料!
真心可以厚厚的拉絲🤣🤣🤣🤣
而且Pizza上枱嘅時候真係好熱,個皮仲係脆,加分!
荔枝蘋果醋伯爵茶、蜂蜜柚子茶

二人餐就包每人一杯嘢飲,但係只限$38,其餘嘅要補差價
我就叫咗杯正常嘅蜂蜜柚子茶
算係偏甜,但係柚子分量十足,夏天來講算係消暑恩物😻😻
朋友叫咗杯幾得意嘅荔枝蘋果醋伯爵茶
飲落去都真係好清新嘅荔枝味再加蘋果汁嘅配搭🤣🤣
但係好欣賞佢唔太甜!
雪心心太軟

二人餐來講頭先食嘅可能唔太夠飽
所以我同朋友就加咗一人份量嘅甜品
遺憾地佢只可以加心太軟,唔可以加其他甜品🥲
但係呢個心太軟真係幾好食,仲有抹茶味㗎!
附上忌廉同雪糕(雪糕食唔出係咩味,但應該唔係朱古力😂😂)
心太軟真係一吉落去朱古力醬就爆出來
每次一食都會覺得好幸福🥰🥰
侍應都幾nice ,不過可能假日比較多人
留意番呢度要加一,所以計計埋埋同朋友都食咗180多d
不過食咗咁多款嘢食係幾抵嘅😽
2021-07-04
$181 (Lunch)
二人餐沙律、南瓜湯
即磨芝士黑松露惹菌大啡菇忌廉意大利飯
意大利辣肉腸芝士pizza
荔枝蘋果醋伯爵茶、蜂蜜柚子茶
雪心心太軟
  • 雪山心太軟
  • 即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯
自從無得睇報紙之後…心情都悶悶不樂…日前嘅新聞又睇到人嬲爆爆…唔可以再咁落去!我哋要 #cheerup 💪💪等Be分享吓早前到訪咗嘅💛cafe俾同路人去療癒吓啦😘😘. 地理位置唔偏僻好易去!不過呢間咁熱門嘅💛店要去請最好先訂位!如果唔係要企門囗等就無哂癮啦🤭🤭入店前會要求冚世界穿咗鞋套至進得店!!一陣入到去就知乜事!由於當日起身乜都未食…所以兩條友叫咗三個午餐一個tea set另散叫甜品😝梗係食得哂啦!!係嚇親隔離枱啫!分別叫咗✨泰式青咖哩雞肉野菌忌廉意大利飯$85✨睇落冇乜色水但係原來啲青咖喱又幾入味!飯粒又幾creamy喎🤤✨燒紐西蘭牛肉眼扒配黑松露燒汁+意粉$118✨塊扒就正正常常連埋用蒜炒香咗嘅意粉!不過不失啦👌✨意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅$65✨又真係無吹水拉到絲喎😍除咗啲cheese仲有茄汁菠蘿車厘茄辣肉腸!而餅底都夠脆!隨午餐會跟上✨吞拿魚醬野菜沙律 ✨算係幾fresh啦!而下午茶餐就點咗✨楓糖漿蕃薯條$38✨炸得幾脆身同糖漿味甜甜哋幾夾!另外餐飲就點咗✨水蜜桃冰沙+$20✨&✨芒果薄荷冰沙+$20✨兩杯都好fresh又清甜👍👍其餘餐餐嘅叫咗梳打水!而後上嘅甜品就係✨

自從無得睇報紙之後…心情都悶悶不樂…
日前嘅新聞又睇到人嬲爆爆…
唔可以再咁落去!我哋要 #cheerup 💪💪
等Be分享吓早前到訪咗嘅💛cafe俾同路人去療癒吓啦😘😘
地理位置唔偏僻好易去!不過呢間咁熱門嘅💛店要去請最好先訂位!如果唔係要企門囗等就無哂癮啦🤭🤭入店前會要求冚世界穿咗鞋套至進得店!!一陣入到去就知乜事!由於當日起身乜都未食…所以兩條友叫咗三個午餐一個tea set另散叫甜品😝梗係食得哂啦!!係嚇親隔離枱啫!分別叫咗✨泰式青咖哩雞肉野菌忌廉意大利飯$85✨睇落冇乜色水但係原來啲青咖喱又幾入味!飯粒又幾creamy喎🤤✨燒紐西蘭牛肉眼扒配黑松露燒汁+意粉$118✨塊扒就正正常常連埋用蒜炒香咗嘅意粉!不過不失啦👌✨意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅$65✨又真係無吹水拉到絲喎😍除咗啲cheese仲有茄汁菠蘿車厘茄辣肉腸!而餅底都夠脆!隨午餐會跟上✨吞拿魚醬野菜沙律 ✨算係幾fresh啦!而下午茶餐就點咗✨楓糖漿蕃薯條$38✨炸得幾脆身同糖漿味甜甜哋幾夾!另外餐飲就點咗✨水蜜桃冰沙+$20✨&✨芒果薄荷冰沙+$20✨兩杯都好fresh又清甜👍👍其餘餐餐嘅叫咗梳打水!而後上嘅甜品就係✨雪山心太軟(抹茶)$58✨劈開嘅一瞬間見到抹茶岩漿流心出嚟!真係心情都舒緩哂✅✅
講番呢度不容忽視嘅selling point梗係滿場貓咪🐈自由四圍騰啦!!各有各性格同萌樣!總有一隻你討到佢歡心/佢溶化到你嘅心💛Enjoy💛

2021-07-13 0 views
話說放工先生得閒陪我食個便飯係唔知食咩既情況下去左貓貓cafe happy 下重點係良心之選 你懂的.因為walk in 既關係等到8點先有位入座計90分鐘要撇s大家想去盡量book 位先啦~.去到位置唔算太過狹窄但預咗唔係寬鬆嘅同埋預左會有夾台坐情況.而款式方面都幾多選擇i mean d 貓貓😹😹😹由品種至家貓各式各樣應有盡有想得來貓Cafe預咗梗係重點推介貓貓啦所以唔使擔心身上冇一條貓毛咁離開.食物方面我哋嗌左個二人套餐2百幾蚊.個餐裡面包括左沙律餐湯兩個主菜另外可以加錢要小食拼盤同埋甜品套餐亦都會包兩杯$35嘢飲凸咗嘅照舊補返差額.嘢食方面就不過不失啦佢嘅餐湯係幾好飲嘅今次係南瓜湯有啲南瓜絲喺度好味~.沙律方面你唔可以Expect佢係好食只係小配菜.主菜選擇左1. 辣火腸水牛城芝士pizza1. 野菌意大利飯pizza 好食餅皮鬆軟意大利飯normal.甜品套餐優惠價加$25有一份心太軟併雪糕有抹茶同埋朱古力建議真係要好想食嘅話就食朱古力因為個味道我個人唔係太鍾意比較甜而抹茶係好好好甜。。岩螞蟻人.嘢飲就普通簡單餐飲嘅感覺都係果句黎到係主打貓如果成個package我覺得係可以嘅有
話說放工
你懂的

因為walk in 既關係
等到8點先有位
入座計90分鐘要撇s
大家想去盡量book 位先啦~
去到位置唔算太過狹窄

就食朱古力
因為個味道
我個人唔係太鍾意
比較甜
而抹茶係好好好甜。。
岩螞蟻人

有檢舉我地用左用餐款待/試食優惠🤔
其實我只係睇餐牌見到有套餐嗌
有無開飯友知
套餐係咪已經係算
用餐款待/試食優惠?
如果係 就算係lol😹

2021-07-01
2021-07-10 0 views
URBAN Cafe (彌敦道) 今次去左旺角urban cafe食晚餐,想去食好耐😍😍一上到去就比二人餐吸引住,價錢親民,二人餐$278,有好多食物可以選擇👍餐湯同沙律🥗餐湯係南瓜湯,好重南瓜味,好飲,沙律係有菠蘿同蔬菜,配搭fresh🤩滋味二人小食拼盤+$28🍽入面有法蘭克福腸、炸雞塊同薯角,仲有醬汁,小食拼盤全部都炸得啱啱好,好脆,又有肉汁👍溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉😋意粉好夠忌廉,再加埋溫泉蛋撈埋一齊,十分惹味,而且都幾多煙肉同埋野菌,份量足👍西班牙黑毛豬肋骨意粉😋豬肋骨好濃味, 蚊到好淋好容易切開,好食😋😋飲品😋朱古力沙冰+$20特濃鮮奶朱古力+$10兩杯朱古力都品會太甜,又夠朱古力味😍甜品-雪山心太軟+$25個心太軟好流心,朱古力好香,仲配左個雪糕配搭來食,味道好夾😋😋好好味👍地址:旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
URBAN Cafe (彌敦道)

今次去左旺角urban cafe食晚餐,想去食好耐😍😍

餐湯同沙律🥗

滋味二人小食拼盤+$28🍽

溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉😋

西班牙黑毛豬肋骨意粉😋
豬肋骨好濃味, 蚊到好淋好容易切開,好食😋😋

飲品😋
朱古力沙冰+$20
特濃鮮奶朱古力+$10
兩杯朱古力都品會太甜,又夠朱古力味😍

甜品-雪山心太軟+$25

地址:旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
2021-07-07 0 views
今日落雨天陰陰咁☔️行街唔太方便,於是同朋友決定搵間cafe坐低,食下野傾下計仲好。落雨天,涼涼地,突然好想飲暖粒粒嘅野🍵見到呢間cafe有幾款花茶都幾吸引🌸最後簡左藍花皇家伯爵荔枝紅茶, 入口茶味幾足,仲滲透淡淡嘅花香同果香,有種回甘嘅清香,喉嚨覺得幾滋潤☺️身體仲慢慢暖和番。一壺花茶可以同朋友兩份飲😆花茶一直有蠟燭係壺底保溫🕯維持茶嘅溫度,花同埋果肉愈煮愈出味添。 前菜想食健康同light d, 所以叫左個金文不芝士挪威煙三文魚意大利黑醋沙律🥗三文魚嘅片數都唔少架,仲砌成朵花,擺盤有落功夫😌沙律菜都幾新鮮,我最欣賞嘅係芝士粒🧀真係好好味,淡芝士中和番沙律醬同埋黑醋嘅濃味😋主菜叫左香煎紅鯛魚柳🐟魚柳嘅調味都唔錯😊只係魚柳邊邊嘅肉煎過頭,略為硬左d, 魚肉嘅嫩滑度有點遜色,不過鍾意食香口d同結實d嘅魚肉都可以點呢道菜,大致上都唔錯嘅😚薯角幾新鮮,點蕃茄醬食一流😆最後再食埋甜品,甜品叫左朱古力心太軟🍫最期待就係裡面嘅朱古力醬流出黎嘅時刻,朱古力醬甜中帶點苦,係我鍾意嘅味道🥰不過呢個心太軟嘅外層同我以往食過嘅心太軟有d唔同,外層冇焗到好脆,微脆偏軟多一d, 質感比較綿,但原來咁樣都幾好食👍🏻反

最後再食埋甜品甜品叫左朱古力心太軟🍫最期待就係裡面嘅朱古力醬流出黎嘅時刻,朱古力醬甜中帶點苦,係我鍾意嘅味道🥰不過呢個心太軟嘅外層同我以往食過嘅心太軟有d唔同,外層冇焗到好脆,微脆偏軟多一d, 質感比較綿,但原來咁樣都幾好食👍🏻反而覺得冇咁熱氣,心太軟仲搭配雪糕同埋忌廉🍨熱熱嘅朱古力醬加埋凍凍嘅雪糕,心滿意足啦🤎🤎

2021-07-04 0 views
超多貓貓嘅Cafe,都一樣有好野食。消毒做到足,著埋鞋套入場,就可以同貓貓大玩特玩!二人餐好抵食,300蚊有Salad 有湯,有Pasta 又有Main,同埋飲品!前菜正正常常!呢個芝士黑松露意大利飯我覺得都ok, within 呢個budget 都ok, 飯軟硬適中,但有少少凍咗!呢個豬肋骨我就幾鐘意,配嘅意粉係超出想像嘅好食!!豬肋骨有好濃嘅sauce ,調味足!Soda 好飲薰衣草鮮奶,薰衣草味淡甜品加埋岩岩好!
超多貓貓嘅Cafe,都一樣有好野食。
消毒做到足,著埋鞋套入場,就可以同貓貓大玩特玩!

前菜正正常常!

呢個豬肋骨我就幾鐘意,配嘅意粉係超出想像嘅好食!!

豬肋骨有好濃嘅sauce ,調味足!

Soda 好飲

薰衣草鮮奶,薰衣草味淡

甜品加埋岩岩好!

URBAN CAFE有得玩貓貓,更重要係良心消費!記得上去之前要BOOK位呀,只係6點鐘,已經坐滿哂個二人餐包咁多野食都係呢個價,抵呀~中女梗係要熱野。大大壺花茶,每壺補返 $31差價,感覺上對自己好啲呀!橙色係香橙檸檬茉莉花茶,紅色係洛神紅莓莓乾花茶。都係好潤喉,仲好足夠,舒服~~套餐包左兩個沙律,夠哂清腸胃~餐湯係南瓜湯,滿口都係一絲絲南瓜同忌廉,超足料!我地仲加左 $28 有個小食拼盤!真係唔小呀!樣樣都新鮮炸起,熱辣辣!食到停唔到口,食哂到飽飽地。我揀左個「西班牙黑毛豬助骨+意粉」。睇個樣好似黑蚊蚊,仲驚會好韌。點知一督就散,超軟超林,豬肉仲好入味~ 有驚喜!意粉仲用蒜頭炒過,超香~主食我揀左「即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯」。意大利飯真係好濃郁,滿口都係芝士同忌廉,仲有勁香的黑松露呀!同埋都照顧返香港人口味,煮得啲飯淋啲,正宗的意大利飯實在太硬了。一邊食,一邊同貓仔玩,一邊睇文宣,好多事情都未敢忘記,但不敢記起。食飯時都要提住大家呀。呢度的貓仔都好友善,隻隻都好靚仔,有性格,好得意。話咁快就食完,90分鐘好快就過,真係飽到攬住個肚呀,除左果腹,仲對同路人的支持,特別滿足
URBAN CAFE有得玩貓貓,更重要係良心消費!

記得上去之前要BOOK位呀,只係6點鐘,已經坐滿哂
個二人餐包咁多野食都係呢個價,抵呀~
香橙檸檬茉莉茶; 洛神花紅莓莓乾花茶
套餐包左兩個沙律,夠哂清腸胃~
餐湯係南瓜湯,滿口都係一絲絲南瓜同忌廉,超足料!
南瓜湯
呢度的貓仔都好友善,隻隻都好靚仔,有性格,好得意。
話咁快就食完,90分鐘好快就過,真係飽到攬住個肚呀,除左果腹,仲對同路人的支持,特別滿足。希望 urban cafe 生意越做越旺啦!
2021-05-30
香橙檸檬茉莉茶; 洛神花紅莓莓乾花茶
2021-06-29 139 views
同朋友相聚,旺角真係一個方便既地點,正好CAFE係朋友公司隔離,就黎試一試!貪心想食多款美食既金牛座就揀左個四人套餐,4個主食大家都可以試一下!首先到餐湯意外地奶味好香濃,配上足量南瓜蓉,好開胃,又可以安撫一下肚皮。飲品叫左2盅花茶,會配埋燭台,直到所有野都食完,茶都仲係溫熱既!玫瑰花香非常消濟,食西餐最岩飲。主食PIZZA新鮮焗起,芝士仲可以拉絲,務必趁熱食!另外仲有青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉, 青蟹籽初時以為係D咩份子料理,但味道意外好食,好快就清左碟!最好食係個豬助骨,好嫩,骨肉分離,唔易分開肉同骨,唔會過老過硬,脂肪比例岩岩好!牛脷蟹籽意大利飯都好食!上晒色,牛脷口感軟熟,冇腥味,蕃茄解膩,愈食愈想食!
主食PIZZA新鮮焗起,芝士仲可以拉絲,務必趁熱食!
青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉
避風塘雞翼