2025-08-19 0 views
🐻家族對食牛成日有一種渇望,特別係潮汕牛肉,簡直係唔食一排就會身痕,咁啱發現旺角開左間任食潮汕牛肉既牛牛鮮,真係唔去唔得!🐻一出旺角地鐵站直上瓊華中心9樓就去到牛牛鮮,真係方便快捷!餐廳有3款套餐揀,我哋就揀左$338既任食潮汕牛肉放題,仲有個海鮮拼盤附送,湯底都有8款咁多,不過食開牛既我哋當然係點潮汕牛骨湯,咁先食到牛肉既鮮味。🐻一坐低就會上一個牛肉拼盤,有齊哂咁多種牛肉,包括吊龍,五花趾,雪花,匙柄同牛胸油,有齊淥幾耐既小標籤,真係唔怕淥過龍,我哋個人最鐘意牛胸油,肉味濃又有油香感,其他肉都好重肉味,任食有咁既質素真係抵到爛。🐻牛牛鮮除左牛肉仲好多自取食物,新鮮企理,小食既黃金炸魚皮同炸魚腩真係送酒恩物,搭配每位$38既生啤任飲,真係好易飲到醉!🐻唔小得嘅係,佢哋嘅冇酒精飲品都係任飲,有唔同嘅茶類同汽水,更加有自家製嘅冷泡茶同埋桂圓紅棗茶,甜品方面就有雀巢嘅雪糕任食