2021-12-15
每次去親旺角嘅樓上Cafe就會湧現中學時嘅回憶。其實去得食物都係其次,最主要係有個地方可以比一班人長時間上去Hea一Hea😌。.晚餐加$38可以轉做set,會有埋沙律🥗、嘢飲同甜品,真係抵好多。.📍 蟹肉雜菌忌廉闊條麵($118)闊條麵冇煮得腍,口感啱啱好。白汁嘅味道討好,加上三式椒、蘑菇同蟹肉🦀做配料味道都唔錯。.📍 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($122)燴飯口感腍左啲,最大敗筆位係個賣相顏色太慘淡🥺。加咗唔少蘑菇片同帶子粒做配料,食到淡淡的黑松露味,正常水準。.📍蜜糖芥末單骨雞翼($76)一客6件,熱辣辣炸起外皮香脆,加上孜然粉食落好惹味,雞肉Juicy又嫰滑,好食🤟🏻😎。.📍蛋糕(跟餐)蛋糕一共有3款,分別喺朱古力蛋糕、藍莓芝士蛋糕同紐約芝士蛋糕🍰。應該都係喺外面買番嚟嘅來貨,預咗冇咩特色,3款中我哋日中意紐約芝士多啲。.📍香蕉朱古力咖啡($52)📍焦糖朱古力($44)📍House Coffee($46)Dinner set包$38嘅飲品,或者補差價叫特飲。味道普通,朱古力唔係好濃,反而咖啡就唔錯☕️。.真喺好耐冇食過樓上cafe,呢間嘅味道比想像中好少少,雖然主食同飲品特色唔大,但
📍 蟹肉雜菌忌廉闊條麵($118)
📍 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($122)
📍蜜糖芥末單骨雞翼($76)
📍蛋糕(跟餐)
📍香蕉朱古力咖啡($52)
📍焦糖朱古力($44)
📍House Coffee($46)
真喺好耐冇食過樓上cafe,呢間嘅味道比想像中好少少,雖然主食同飲品特色唔大,但小食幾出色。要搵地方同朋友Hea下傾吓計嘅時間就啱晒🥳。