2017-04-27 921 views
朋友太耐冇見想見下梗係約飯局啦, 朋友太多食物選擇又多 ,自然意見都多, 咁揀放題就一定冇得輸,咁當然係上嚟睇下有乜好介紹 又近近哋鐵路站 ,見到大阪呢間鋪就打電話嚟預約, 點知打到嚟佢哋話而家已經唔做放題 因為已經轉咗手, 咁諗住放棄再搵過第二間嘅時候佢哋而家新開張有好多優惠喎,新張期內惠顧指定消費就送小食同飲品全免(酒精類除外) ,咁我見到已經通知曬啲朋友咁就即管聽下佢哋有咩推介 ,咁佢問我哋有幾多人? 咁我就同佢講大人同細路加埋有十幾人 咁佢就推介我鋪頭每日有喺日本新鮮空運嘅海鮮set,主有有魚、貝類、大蝦,足夠十人份量,要多個店長推介既龍蝦刺身,加埋壽司,一定夠食,大約三千元多D,咁十幾人除埋都係二百幾,放題都係咁上吓啦,就唔諗咁多就揀呢間,當晚一去到門口,見到招牌到網站提供既相片已經唔同,粉紅色既字加上櫻花圖案真係有少少大阪既感覺, 當然食物既質素先係重點啦,一坐低就即刻送上小食, 螺肉同八爪魚呢啲咁行嘅小食一定唔少得啦, 點知見到杰撻撻一堆, 心諗唔係又中伏呀今次又比人鬧啦, 跟住見到串燒天婦羅同蟹子沙律一上 個心即刻定番啲 ,一食就知即叫即整, 但呢啲都唔係重點 ,重頭戲喺個新鮮空運嘅海鮮set,當晚有活赤貝、象拔蚌、大蝦同一條大魚,份量夠晒睇頭,加埋再叫左壽司同龍蝦,啱啱多到嚇親,壽司又大大件,食到咁上吓,點知重有野黎,我明明冇再叫,原來師父同我講,個set包埋,佢地用大蝦D膏炒左個飯,D蝦頭攞黎炸,仲有個龍蝦頭用黎煲粥,仲送左個柚子芝士蛋糕比我地試食,今晚真係飽到反艇,都只係三千幾又冇時限,真係好滿足,一定有下次。
2017-04-08
Dining Offer
Tasting Event
  • 新鮮空運海鮮set同店長推介既龍蝦。