2017-04-27 921 views
朋友太耐冇見想見下梗係約飯局啦, 朋友太多食物選擇又多 ,自然意見都多, 咁揀放題就一定冇得輸,咁當然係上嚟睇下有乜好介紹 又近近哋鐵路站 ,見到大阪呢間鋪就打電話嚟預約, 點知打到嚟佢哋話而家已經唔做放題 因為已經轉咗手, 咁諗住放棄再搵過第二間嘅時候佢哋而家新開張有好多優惠喎,新張期內惠顧指定消費就送小食同飲品全免(酒精類除外) ,咁我見到已經通知曬啲朋友咁就即管聽下佢哋有咩推介 ,咁佢問我哋有幾多人? 咁我就同佢講大人同細路加埋有十幾人 咁佢就推介我鋪頭每日有喺日本新鮮空運嘅海鮮set,主有有魚、貝類、大蝦,足夠十人份量,要多個店長推介既龍蝦刺身,加埋壽司,一定夠食,大約三千元多D,咁十幾人除埋都係二百幾,放題都係咁上吓啦,就唔諗咁多就揀呢間,當晚一去到門口,見到招牌到網站提供既相片已經唔同,粉紅色既字加上櫻花圖案真係有少少大阪既感覺, 當然食物既質素先係重點啦,一坐低就即刻送上小食, 螺肉同八爪魚呢啲咁行嘅小食一定唔少得啦, 點知見到杰撻撻一堆, 心諗唔係又中伏呀今次又比人鬧啦, 跟住見到串燒天婦羅同蟹子沙律一上 個心即刻定番啲 ,一食就知即叫即整, 但呢啲都唔係重點 ,重頭戲喺個新鮮空運嘅海鮮set,當晚有活赤貝、象拔蚌、大蝦同一條大魚,份量夠晒睇頭,加埋再叫左壽司同龍蝦,啱啱多到嚇親,壽司又大大件,食到咁上吓,點知重有野黎,我明明冇再叫,原來師父同我講,個set包埋,佢地用大蝦D膏炒左個飯,D蝦頭攞黎炸,仲有個龍蝦頭用黎煲粥,仲送左個柚子芝士蛋糕比我地試食,今晚真係飽到反艇,都只係三千幾又冇時限,真係好滿足,一定有下次。
2017-04-08
Dining Offer
Tasting Event
  • 新鮮空運海鮮set同店長推介既龍蝦。
2016-08-13 2497 views
生日唔知食咩!去樓下大阪,生日半價!好划算!日式放題!正!唔使煩!家人吃得好開心!舒服,簡單,好味!服務生也很nice!比我一張VIP card, thx! 環境衛生ok, 食物也不錯,兩百蚊左右一位,可以算是便宜,任食任飲,仲有blue girl beer and 韓國beer, ok la ! 2.5小時任吃!!靠得住!性價比高!
!靠得住!性價比高!
2016-08-12
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
  • 魚生刺身
2016-04-27 2446 views
好似第一次叫個嘅牛肉飯,雖然見到啲食評一般般,但都要俾個機會人地,結果都有啲驚喜喎。牛肉飯 牛肉係炒嘅,有少少燒肉嘅香味,而且係用珍珠米,好味好多,仲有佢有左沙律菜添。HKD29仲包括左汽水呢。評分 6/10(非常抵食)

HKD29仲包括左汽水呢。
評分 6/10(非常抵食)
2016-02-14 1900 views
很久沒有吃過放題,於是在openrice看到這間大阪,看到是新開,即管試下。看到餐牌,款式很像很多,但怕吃不完,也只是隨便點一下。刺身 不太新鮮,帶子刺身是薄薄的一塊,三文魚刺身好像沒有什麼魚味,不知是否雪了一段時間。壽司鰻魚壽司,鰻魚和飯量不成正比,飯就大大舊,鰻魚細細條蟹籽沙律腐皮軍艦很難一次過放入口,要分拆開來吃,腐皮略甜。性價比低,吃到的食物無論質素味道都不值此價錢。

看到餐牌,款式很像很多,但怕吃不完,也只是隨便點一下。

壽司

鰻魚壽司,鰻魚和飯量不成正比,飯就大大舊,鰻魚細細條

蟹籽沙律腐皮軍艦

很難一次過放入口,要分拆開來吃,腐皮略甜。

性價比低,吃到的食物無論質素味道都不值此價錢。
2016-02-14 1318 views
一行二人5:30便來到餐廳,因為看到餐牌上寫上5:30-7:30有優惠價錢。來到餐廳後才發現,今天是劃一收費,可能因為是新年關係吧。首先來到的竟是炒蜆,洋蔥和乾蒜的陪襯下香味撲鼻,不錯八爪魚,中華沙律,蟹籽沙律一般,沒有特別,反而是蟹籽沙律份量頗驚人,好像怕你吃不飽。刺身 用冰載著,但感覺也不太新鮮壽司飯量略嫌多了,想多試幾款也沒這個胃口,而且味道也很一般羊架放在桌上未吃下已嗅到很大的騷味焗蠔 芝士和醬汁配合的不錯雞軟骨可炸得透徹一點,更香更好吃炸帶子味道一般,不夠香口地獄湯烏冬消失的辣味,我一點辣都吃不到,同行友人更嘲笑我是否落錯了單海鮮燒餅味道可以,只因上面鋪滿了我最愛的柴魚片

來到餐廳後才發現,今天是劃一收費,可能因為是新年關係吧。

首先來到的竟是炒蜆,洋蔥和乾蒜的陪襯下香味撲鼻,不錯

刺身

用冰載著,但感覺也不太新鮮

壽司

飯量略嫌多了,想多試幾款也沒這個胃口,而且味道也很一般

羊架

放在桌上未吃下已嗅到很大的騷味

焗蠔
焗蠔

芝士和醬汁配合的不錯

雞軟骨

可炸得透徹一點,更香更好吃

炸帶子

味道一般,不夠香口

地獄湯烏冬

消失的辣味,我一點辣都吃不到,同行友人更嘲笑我是否落錯了單

海鮮燒餅

味道可以,只因上面鋪滿了我最愛的柴魚片
2016-02-02 663 views
好想食放提, 但元朗區選擇不多, 上OPENRICE 發現開了一間新的日式放提, 就去試下入去不似一間日式食店, 跟一般西餐廳格局, 有兩種選擇, 散叫或放提都可以, 放提時間是入座計兩小時比左兩PAD 點菜紙, 紙數不多, 但看上去款式都算豐富刺身 : 三文魚, 油甘魚, 甜蝦, 北寄貝, 帶子, 三文魚雪花楠, 八爪魚, 吞拿魚, 檢魚楠, 醋青魚, 尤魚, 立魚, 玻璃蝦, 榮螺片 -- 甜蝦是有頭個種, 鮮甜爽口大隻, 北寄貝鮮甜爽口, 帶子鮮甜爽口, 三文魚雪花楠因限量, 只出了一次, 油分重, 食落好甘香,其他刺身OK,幾新鮮. 最五好係第一次叫左D北寄貝同帶子都無黎到, 第二次,第三次先黎左一次, 新店要改善下啦寿司 : 同刺身款式相同, 只係多左舊飯, 個人較喜歡火炙款式的寿司, 但這裏沒有, 所以沒興趣.軍艦 : 蟹子及櫻花尤魚兩款, 最喜歡係紫菜好脆口, 蟹子同櫻花尤魚都不錯, 幾新鮮小食 ; 粟米沙律, 中華沙律, 芝麻八爪魚, 辣味螺肉, 蟹子沙律, 蟹子沙律腐皮船, 吞拿魚沙律 - 只試了 中華沙律, 芝麻八爪魚, 辣味螺肉, 味道一般, 都是現買出面的味道,
, 北寄貝鮮甜爽口
, 帶子鮮甜爽口
軍艦 : 蟹子及櫻花尤魚兩款, 最喜歡係紫菜好脆口,
蟹子同櫻花尤魚都不錯, 幾新鮮
小食 ; 粟米沙律, 中華沙律, 芝麻八爪魚, 辣味螺肉, 蟹子沙律, 蟹子沙律腐皮船, 吞拿魚沙律 - 只試了 中華沙律, 芝麻八爪魚, 辣味螺肉, 味道一般, 都是現買出面的味道, 不過最五好, 從雪櫃拎出來完全沒解凍, 入口凍到牙都軟,
要放耐D先能食到. 枝豆好大粒, 上面加了鹽, 食落好夠味,
不錯. 大板玉子燒- 燒得幾香,
外有少少金黃, 內裏好軟滑, 蛋味好濃, 略甜

手卷 : 只食了軟殼蟹卷, 幾香脆, 入面仲有D青瓜可以去油膩感
, 但一份有四件略為太多, 兩件較適合. 其他款式有炸蝦類, 軟殼蟹類及沙律類, 只係加了不同味道.所以不大有興建
熱食 : 手打烏冬及日式火鍋, 只係加了牛肉, 豕肉及三文魚和不同味道的湯底, 試了芝麻濃湯牛肉手打烏冬, 味道好香濃, 略咸, 是正中的手打烏冬, 又滑又帶點彈牙, 不錯
一品料理 : 日式炒雜菜 - 爽脆清甜, 但份量有d太多. 一口牛- 牛肉質量非常好
, 有和牛feel, 火喉剛剛好, 但洋蔥太多, 只有5粒牛, 但洋蔥一大堆, 清酒煮蜆 - 酒味香濃
, 蜆肉好乾淨, 不會食到有沙, 不錯,牛油焗金菇 - ok.
燒物 : 鹽燒鯖魚- 燒得好香
, 魚油份又夠, 燒得又夠香, 皮脆肉滑, 黃金燒生蠔- 加左日式魚蛋同太多沙律醬, 味道有d太酸感覺,食五到生蠔的味道. 雞肉串- 肉太乾
, 味道一般, 芝士丸串- 味道一般. 鹽燒雞翼串 -味道好夠味, 有少少華鹽係面, 就是燒得不夠香脆. 串燒豕肉-超肥
, 好似食緊舊肥豬肉咁, 太肥,如可以燒耐D, 再香口D, 還可以, 現在的無法食
天婦羅 - 南瓜,番薯, 海老, 冬菇, 茄子 - 冬菇好好食, 好多汁, 又香冬菇味, 海老外皮炸得不夠脆
, 蝦肉又有d老, 其他一般, 外皮要改善, 真的不夠脆
炸物 : 大板雞翼, 雞軟骨, 三文魚頭 , 雞軟骨不夠脆, 似天婦羅的脆醬, 所以不夠脆. 但雞翼同三文魚頭就炸得好出色, 雞翼似KFC的脆醬, 外脆內軟
, 魚頭又係炸得卜卜脆, 可以連D骨都食埋
. 外面同樣加了椒鹽, 所以好夠味, 叫左吉列生蠔沒來到
飲品款式算多, 汽水,啤酒同果汁都有, 叫左話梅柑桔蜜, 好正, 柑桔味濃, 加左2粒話梅, 令到味味道酸酸甜甜
, 比華嫂個柸更好味, 份量又多, 華嫂都賣成20蚊柸, 值得推介. 但不知為何只有綠茶包是熱飲, 其他沒有提供熱飲款式.
小食
燒生蠔
柑桔話梅
日本啤
濃湯牛肉手打烏冬
Other Info. : 因為新店, 招呼及食物質素都算不錯, 所以都好大編介紹, 希望能將稍為不足的改善, 令到元朗區多一間有質素的放提選擇
2016-01-30
$250.8 (Dinner)
  • 刺身
  • 炸三文魚頭