尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
2021-08-18 3439 views
今次去呢度staycation, 包左自助晚餐同自助早餐, 今次講咗自助晚餐先✨Hyatt Regency一向嘅龍蝦都好新鮮, 今晚嘅龍蝦係即刻係你面前白灼同開邊, 非常非常新鮮🥰 肉質鮮甜彈牙, 基本上唔使任何調味都好滿足, 佢亦都有提供一款泰式醬汁, 加埋更加覺得好夾, 吊起咗個鮮味☺️食咗三隻(6邊🤣)燒牛肉亦都唔錯👍🏻 燒菠蘿好甜👍🏻雖然呢度係鴨肝唔係鵝肝, 但係好厚肉, 好重油香☺️羊架嘅肉質亦都幾嫩滑🥰平時嘅我真係好少食炸嘢, 但係見到呢度嘅炸魚柳炸得咁靚, 忍唔住攞咗一舊試吓, 食完真係返唔到轉頭✨ 好香脆肉質亦都好juicy好嫩滑🤤 好似encore多咗一舊🤣呢間酒店嘅煙三文魚亦係冇得輸😚 肥美調味亦都好香香草味💓💓 無限encore🤣甜品時間✨🧁🍨🍰🍮聽講呢度出名蛋捲, 甜品嗰個師傅同我哋講話蛋捲攞晒就冇, 於是我就去攞每樣一舊, 有唔同口味:- 芒果- 榴槤- 奶茶- 士多啤梨我攞咁多舊係諗住同屋企人share, 點知個甜品師傅黑晒面, 之後仲串我做咩食咁多甜品…不過講真我都幾後悔留咗每樣一舊, 因為啲蛋捲真係唔好食, 同埋d拿破崙淋晒:/anyways, 佢呢度亦都有

新鮮白灼龍蝦

燒牛肉亦都唔錯👍🏻 燒菠蘿好甜👍🏻

雖然呢度係鴨肝唔係鵝肝, 但係好厚肉, 好重油香☺️

羊架嘅肉質亦都幾嫩滑🥰

- 芒果
- 榴槤
- 奶茶
- 士多啤梨

anyways, 佢呢度亦都有pancake, waffle, 同埋六款Häagen-Dazs雪糕💓 全部都唔錯👍🏻

整體來講覺得如果鍾意食海鮮嘅話, 食呢度嘅龍蝦一定好滿足☺️ 各種食物水準都唔錯, 覺得性價比都幾高👍🏻

順帶一提,逢星期日至三可以食4個鐘(6-10pm), 星期四至六淨係可以食兩個鐘, 可能會比較趕><
Type of Meal
Dinner