2020-01-17
呢晚黎到九龍城食飯~ 朋友話呢間蒸氣海鮮唔錯於是特登黎試一試~ 呢間餐廳都真係幾多人唔BOOK 位都食唔到~好彩我地有BOOK! 我地揀左399$ 既餐,有十款海鮮,店員都好仔細咁介紹同叫我地揀,我地揀唔到問有咩推薦店員都有俾到提議。 叫完野食店員就會幫你落個粥地係鍋底先, D料包括有南瓜同肉,等個粥吸收哂海鮮既精華最後就食得! 呢間餐廳設計到可以掛住個蒸蓋,咁就唔駛驚無位放個蓋同驚辣手~等左陣終於有野食到!分別有扇貝、鮑魚、大蜆、蠔,先食左呢個頭輪, 超正! 所有野都好鮮,冇沙, 蒸個火侯要控制得好好,過熟就會浪費左D食材。鬧鐘一響店員就過黎幫手上碟~食到咁上下仲換碟,好貼心~ 之後就係龍蝦、琵琶龍蝦同蟹! 龍蝦同蟹宦好多膏好正……琵琶龍蝦必試! 係出面好少有得叫, 我都係第一次食! 所有肉都好鮮好彈牙!!!!!!! 好想再ENCORE! 之後就仲有魚呀菜呀咁~原本以為食唔飽… 點知食完菜都飽左7成, 仲有好多粥可以食…. 食左兩大碗粥之後原來仲有個送既椰汁官燕!!!! 個粥好鮮甜, 吸哂海鮮既精華! 正! 椰汁官燕勁多燕窩!!!!!! 下次黎要試下其他餐! 實在太正!