蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)

Crab Fairy (Lung Kong Road)
6 day(s) ago 98 views
不是第一次食海鮮蒸鍋,所以本來就不太驚喜,誰知。。。今次真的食出鮮👍 越南大虎蝦:蝦中極品,鮮味甘甜,肉質紮實飽滿富彈性,蝦味濃郁😋 九孔鮑魚:吃起來肉質相當扎實有口感、嚼勁,鮮甜度高,口感軟嫩😍 韓國珍珠蠔:細細粒,脹卜卜,海水味重,蠔味濃🤩 刀貝蚌:size真大,有點像貴妃蚌,爽口鮮甜🥰月亮貝因外形似月亮而取名,肉質鮮嫩幼滑,是本地比較罕見的一種貝介類海鮮。 野生青口肉質細挺,鮮甜多汁,海水味濃~ 琵琶蝦:其貌不揚,但蟹膏香濃,蟹肉好多肉質非常爽甜,跟龍蝦沒兩樣,比龍蝦更多肉,也有蝦膏,鮮甜😍 澳洲青年龍蝦, 雪白嘅龍蝦肉幼嫩鮮甜,爽口彈牙, 蝦頭仲有唔少膏~ 饅頭蟹:樣子超萌,膏多,蟹肉鮮甜~ 大黃奄蟹:超惹味,黃黃的蟹膏入口嫩滑,蟹肉一梳梳的。 蔬菜色澤嫩綠, 最後就係食粥,所有海鮮的精華在粥裏面,再加入排骨,粟米,菜莆和芋頭,令到粥更加鮮甜和有口感。 還有一碗椰汁燉越南雪燕,雪燕份量不少,這一餐真滿足👍😍

韓國珍珠蠔:細細粒,脹卜卜,海水味重,蠔味濃🤩

刀貝蚌:size真大,有點像貴妃蚌,爽口鮮甜🥰

野生青口肉質細挺,鮮甜多汁,海水味濃~

饅頭蟹:樣子超萌,膏多,蟹肉鮮甜~

大黃奄蟹:超惹味,黃黃的蟹膏入口嫩滑,蟹肉一梳梳的。

還有一碗椰汁燉越南雪燕,雪燕份量不少,這一餐真滿足👍😍
2021-10-11
  • 琵琶龍蝦
  • 韓國慶南蠔
  • 越南貴妃蚌
2021-10-07 474 views
好耐冇食過海鮮蒸氣鍋🦀朋友仔好鍾意食海鮮,不過佢未試過食海鮮蒸氣鍋,所以今次我就帶佢嚟試下我哋揀咗呢個套餐每人$399《尊貴海鮮套餐》,有九款時令野生海鮮,最正係琵琶龍蝦仲有兩款蟹🦀————————————————————————-🔸野生琵琶龍蝦🦞琵琶龍蝦我都未食過,我都係第一次食,店員話呢隻龍蝦係深海好罕有,佢個樣好特別,啲膏好鮮甜,肉質都幾彈牙🔸黃膏肉蟹🦀黃膏肉蟹好大隻啖啖肉,啲膏爆曬出嚟,入口幾濃幾香,鍾意食蟹嘅人唔好錯過🔸饅頭蟹🦀饅頭蟹外型好可愛🥰,一年得一兩個月先可以食到,比較少有,肉質幾鮮嫩🔸台灣九孔鮑魚鮑魚好爽口,煙煙韌韌🔸紐西蘭刀貝蚌蚌肉好鮮又有咬口,爆汁好juicy🔸大西洋野生青口平時青口我好小食,不過估唔到呢個好好食,青口肥美仲有豐富嘅海水味🤤。。。最後仲有有機蔬菜🥬同粥粥底吸晒海鮮嘅精華好鮮味,再加菜脯同蔥好滿足🥰餐廳仲送埋甜品比我哋食《椰汁雪燕》,唔太甜又足料,好味😋
好耐冇食過海鮮蒸氣鍋🦀

我哋揀咗呢個套餐每人$399
————————————————————————-
🔸野生琵琶龍蝦🦞
琵琶龍蝦

🔸黃膏肉蟹🦀

🔸饅頭蟹🦀

🔸台灣九孔鮑魚
鮑魚好爽口,煙煙韌韌

🔸紐西蘭刀貝蚌
蚌肉好鮮又有咬口,爆汁好juicy

🔸大西洋野生青口

最後仲有有機蔬菜🥬同粥
粥底吸晒海鮮嘅精華好鮮味,再加菜脯同蔥好滿足🥰
餐廳仲送埋甜品比我哋食
《椰汁雪燕》,唔太甜又足料,好味😋
琵琶龍蝦
  • 大西洋野生青口
  • 尊貴海鮮套餐
  • 黃膏肉蟹
♨️原汁原味海鮮蒸氣碢 ♨️推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍大家什麼時候會吃海鮮? 想一想,吃中日韓台意都會吃到呀。想吃原汁原味的海鮮,最佳最直接蒸是本人最愛。早前在親友家中吃蒸海鮮,一直念念不忘。上網搜尋蒸海鮮,這家小店有幾間分店。相約海鮮友人一起去,挑選中間位置方便大家,就去九龍城吧!如果有時間還可以逛一下或是吃糖水。🎏尊貴海鮮套餐 HKD399@ (共10款)💠店員細心解釋蒸海鮮和吃海鮮都有先後有序,應該先吃味道味道相對清甜如蝦類、貝類,最後才吃最重味道的大黃奄🤩📝#手提食先 好好紀錄蒸煮次序:🦐越南大虎蝦 x 1 - 肉質彈牙且鮮甜🐚台灣九孔鮑魚x 1 - 爽口彈牙🐚日本大元貝x 1 - 新鮮軟滑鮮甜🐚大西洋野生青口 x 1 - 先夾走野生才有的水草,把飽滿的青口送入口。超級新鮮唔韌,味道還帶著海水和礦物味,有點吃生蠔的感覺,癲覆了對青口的印象!🐚紐西蘭刀貝蚌 x 1 - 肉質新鮮,熟成度剛好有咬口,愈吃愈鮮味🦪韓國慶南珍珠蠔 x 1 - 味道鮮甜,肉質軟腍🦞澳洲青年龍蝦 x 半隻 - 肉質爽口彈牙,味道鮮甜。吃完肉,龍蝦頭和膏加入粥底烹煮更鮮甜😋🦀太平洋饅頭蟹 x 半隻 - 好特別嘅食材,外
♨️原汁原味海鮮蒸氣碢 ♨️
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

🎏尊貴海鮮套餐 HKD399@ (共10款)

📝#手提食先 好好紀錄蒸煮次序:
🦐越南大虎蝦 x 1 - 肉質彈牙且鮮甜
🐚台灣九孔鮑魚x 1 - 爽口彈牙
🐚日本大元貝x 1 - 新鮮軟滑鮮甜
🦪韓國慶南珍珠蠔 x 1 - 味道鮮甜,肉質軟腍
澳洲青年龍蝦
太平洋饅頭蟹
🦀太平洋饅頭蟹 x 半隻 - 好特別嘅食材,外型真的像顆饅頭。肉質軟綿、海水味突出,鹹鹹地。
罕有大黃奄蟹
罕有大黃奄蟹
🦀罕有大黃奄蟹 x 半隻 - 令人期待萬分,蒸之前已被爆膏吸引。蒸後先嚐面層蟹膏,質地如蛋黃般油潤,口感實淨香濃。蟹蓋入面還有滿滿的蟹膏,超滿足!蟹肉札實,鮮味十足~🥰

🥬有機蔬菜藍 - 先蒸粟米及娃娃菜,之後再加生菜。食材新鮮且,特別喜愛生菜,蒸後仍爽脆清甜。

粥底
🥣粥底 - 配料有粟米、排骨及芋頭,收集所有海鮮精華,中途加入店員提議把龍蝦頭和膏加入烹煮,更覺鮮味。

椰汁雪燕燉官燕
椰汁雪燕燉官燕
🥣椰汁雪燕燉官燕 - 店員送上甜品,滿滿的雪燕官燕,配上香滑椰汁,完美結束晚餐🥰

店員悉心解釋餐牌上每種食材來源、味道和肉質,蒸煮過程細心負責且會提議食用方法。大家見片中龍蝦肉完全拔出就是店員主動幫手的。一個餐九款海鮮均來自不同地方,上網再搜尋一下,原來店主是海鮮批發商呢,難怪對食材有一份專業!

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️❤️
🔖蟹仙海鮮蒸氣碢 (龍崗道) (九龍城)
🪑九龍城龍崗道2-4號地下
  • 日本大元貝
  • 大西洋野生青口
  • 太平洋饅頭蟹
  • 粥底
  • 有機蔬菜籃
  • 大黃奄蟹
2021-09-30 355 views
蟹仙呢幾年分店愈開愈多,質素有番咁上下保證,大件夾抵食,今次食呢個餐只係$399就有10款海鮮,店員服務好殷勤,會同我地解釋返每款海鮮嘅來源越南大虎蝦 - 用蒸嘅方法保留到鮮味,肉質鮮爽日本大元貝 - 蒸完啲肉汁仲留左係到,肉厚鮮甜台灣九孔鮑魚 - 蒸嘅時間剛剛好,唔會過老,鮮味都幾重韓國慶南珍珠蠔 - 雖然細細粒,但肉質都夠飽滿柔潤大西洋野生青口 - 真係未見過咁大隻青口,野生果然唔同啲,肉質嫩滑紐西蘭刀貝蚌 - 呢個蚌另舍濃味,個店員話佢地蒸海鮮都會跟返淡至濃嘅次序,好講究澳洲青年龍蝦 - 個肉質未煮之前係粉色ga~~紋理細緻,食落彈牙到爆,啖啖肉好難唔好食太平洋饅頭蟹 - 頭一次食呢種蟹,雖然唔係勁大隻,但蟹肉好鮮甜,殻仲係脆嘅,好新鮮大黃奄蟹 - 呢隻蟹簡直係重頭戲,啲膏多到流出黎咁滯,食落一大啖膏好似蛋黃咁甘香,勁正有機蔬菜籃 - 最後食返啲菜清下個口腔,同減低膽固醇嘅罪惡感(希望)最後食返碗充滿海鮮精華嘅粥,加左排骨同菜脯生色不少好開心原來仲有糖水,係椰汁燕絲!!勁好食又唔甜,真係好有heart

越南大虎蝦 - 用蒸嘅方法保留到鮮味,肉質鮮爽
日本大元貝 - 蒸完啲肉汁仲留左係到,肉厚鮮甜
台灣九孔鮑魚 - 蒸嘅時間剛剛好,唔會過老,鮮味都幾重
韓國慶南珍珠蠔 - 雖然細細粒,但肉質都夠飽滿柔潤

最後食返碗充滿海鮮精華嘅粥,加左排骨同菜脯生色不少
2021-09-22 435 views
呢晚約咗朋友仔去九龍城食海鮮蒸鍋😋啱晒喜歡💕食海鮮嘅我哋~6點幾一入到去見餐廳已經坐滿,幸好原來餐廳仲有上層😆Menu有8款/10款/13款海鮮套餐選擇,我哋揀咗尊貴海鮮套餐(10款),每位$399💕餐具喺客人入座前放喺蒸鍋蒸氣高溫消毒,感覺非常衛生👍🏻 店員先上已加上米、芋粒、排骨、粟米,水嘅鍋底,蒸海鮮時鍋底一邊煮粥,海鮮精華一邊流晒落去粥度,令粥底非常鮮甜😚首先上較淡味海鮮:台灣九孔鮑魚、越南大虎蝦、太平洋野生青口、紐西蘭刀貝蚌、日本大元貝、韓國慶南珍珠蠔🦪九孔鮑魚鮮甜爽口、刀貝甜美青口味道同平時唔同,口感柔軟亦多了份海水咸香味!珍珠蠔細細粒但充滿海水味大元貝清甜爽滑,連殼啲汁都啜埋到濃味海鮮:大黃奄蟹、饅頭蟹、澳洲青年龍蝦🦞期間店員會幫忙蒸海鮮,上碟時仲會介紹一下食法同特色,店員話全部海鮮都係野生而非養殖,每批貨都係老闆親身去揀,由十幾歲到而家六十幾歲,經驗豐富,唔怪得啲海鮮咁靚仔☺️其中最愛菲律賓大黃奄蟹,蟹肉頂角結實,一人半隻,淨睇橫切面都爆晒膏!饅頭蟹第一次食,細細隻,但肉味非常香濃!原來饅頭蟹住深海底,船家等佢地游上淺水地方繁殖先捕捉到,所以好少有😯龍蝦膏黃肉白,蝦肉亦十

九孔鮑魚鮮甜爽口、刀貝甜美

大元貝清甜爽滑,連殼啲汁都啜埋

龍蝦膏黃肉白,蝦肉亦十分彈牙!

基本上所有海鮮都冇沾豉油食,都好夠味😋

有機蔬菜🥬籃:娃娃菜、唐生菜、粟米🌽,加埋最後嘅精華粥底,份量啱啱好👍🏻

最後仲有甜品送😍 椰汁雪燕燉官燕,濃濃椰香,但味道清甜,啱晒唔鍾意太甜嘅朋友🥰
  • 尊貴海鮮套餐
4 day(s) ago 0 views
我地兩個人今日去左食尊貴海鮮套餐 🐠🐟職員會逐項逐項海鮮幫你煮熟, 唔需要考慮時間, 會唔會煮得唔夠熟,還是煮得熟過頭, 總之就係坐喺度食就得啦, 海鮮種類有好多款,有套餐有單叫,一個套餐都有成十款海鮮,仲有成個粥底 🥣🦀太平洋饅頭蟹喺香港唔係成日見到,有幸一試,雖然肉唔多但係,蟹膏味濃郁 🦀大王奄蟹真係多蟹膏多到爆炸, 視覺金黃嘅蟹膏, 喺口入面係甘香嘅, 新鮮清蒸嘅蟹 原汁原味,而且 蟹肉鮮甜 🦞琵琶龍蝦平時食開波士頓龍蝦, 今次試下琵琶龍蝦, 雖然size細隻小小 ,但係肉質非常鮮甜, 絕對要一試 🦞澳洲龍蝦即場喺你前面煮熟嘅龍蝦, 未打開蓋都已經聞到龍蝦味, 攞上手新鮮熱辣, 龍蝦頭嘅蝦膏加上新鮮啖啖肉龍蝦, 真係視覺味覺都一流 🐚🦐仲有九孔鮑魚,越南大虎蝦,大西洋野生青口,紐西蘭刀貝丰,紐西蘭月亮貝,珍珠蠔等樣樣新鮮,海鮮味重, 清蒸完嘅精華會一滴一滴流向下邊煲粥, 最後食返一碗熱熱綿綿 海鮮味十足嘅 “海鮮什錦精華粥“, 百感交集暖在心中老闆娘再送多兩碗清甜椰汁雪耳燉燕窩, 真係食到個肚脹卜卜咁走🤰🏻
我地兩個人今日去左食尊貴海鮮套餐 🐠🐟

🦀太平洋饅頭蟹
喺香港唔係成日見到,有幸一試,雖然肉唔多但係,蟹膏味濃郁

🦀大王奄蟹

🦞琵琶龍蝦

🦞澳洲龍蝦

5 day(s) ago
2021-10-13 0 views
食二千幾元,竟然不接受信用咭。幾次要食客 upgrade 套餐。粥底,豉油,假期前夕,均要收額外費用。香港少一家如此優異店舖,不會被可惜。反正九龍城,大把食店仍在營業。
食二千幾元,竟然不接受信用咭。

幾次要食客 upgrade 套餐。

粥底,豉油,假期前夕,均要收額外費用。

香港少一家如此優異店舖,不會被可惜。

反正九龍城,大把食店仍在營業。
2021-10-13
$2068 (Dinner)
  • 紐西蘭刀貝蚌
打邊爐就多,今次第一次食海鮮蒸氣鍋🤤估唔到好有驚喜👍🏻我同朋友揀咗$399一位呢個set➰尊貴海鮮套餐➰好豐富有琵琶龍蝦🦞 黃膏肉蟹、饅頭蟹🦀、台灣九孔鮑魚、蝦🦐、青口、刀貝蚌、大元貝、珍珠蠔同蔬菜🥬琵琶龍蝦第一次食,估唔到咁鮮甜🤤仲有隻黃膏肉蟹好多膏啖啖肉,真係好正,貝殼類都好新鮮,鮑魚爽口又煙韌,刀貝蚌好鮮又多汁,仲有青口有豐富嘅海水味……..最後仲有蔬菜同個粥底,粥底吸晒海鮮嘅精華,正呀😋食完碗粥仲有甜品送➰椰汁燉雪燕➰好爽滑唔太甜好好飲〰️
打邊爐就多,今次第一次食海鮮蒸氣鍋🤤估唔到好有驚喜👍🏻

我同朋友揀咗$399一位呢個set➰尊貴海鮮套餐➰

最後仲有蔬菜同個粥底,粥底吸晒海鮮嘅精華,正呀😋

食完碗粥仲有甜品
➰椰汁燉雪燕➰好爽滑唔太甜好好飲〰️
2021-10-06
Celebration
Birthday
2021-10-08 4 views
「屯馬開通真的很興奮…」,多左屯馬線既新地鐵站後,覺得出九龍城方便左好多,食飯自始多啲選擇,雖然呢邊出名食泰國菜,但今次我哋新嘗試食蒸海鮮,周五晚都幾旺場呢!呢間話明叫蟹仙,所以每一個套餐都有蟹食,價錢由$299-499都有,另外仲可以追加火鍋配料。我地就揀咗中間$399,都已經相當豐富!包括罕有大黃奄蟹、太平洋饅頭蟹、罕有琵琶龍蝦澳洲青年龍蝦(二選一)、越南大虎蝦、紐西蘭刀貝蚌、大西洋野生青口、台灣九孔鮑魚、日本大元貝、韓國南慶珍珠蠔以及有機蔬菜籃,真係食盡全球你食。佢哋寫明所有海鮮每日新鮮到港,唔靚唔食,確實見到隻蟹劏左一半都仲識郁,無花無假。基本上全部海鮮都係好新鮮,鮮味突出,其中特別欣賞隻珍珠蠔,佢嘅蠔味喺個口裏面朗下朗下,真係好正!另外來蟹仙梗係要食佢既蟹啦,兩款唔同嘅蟹加一款龍蝦,各有特色,饅頭蟹海水味比較重,樣子有趣。琵琶龍蝦比較罕有,唔係日日有貨,難得今日撞啱有就梗係要試吓,雖然樣子不美及細細隻,不過都幾鮮甜,啲肉好彈牙。如果鍾意食蟹膏嘅話,就一定會鍾意大黃奄蟹,泥黃色的軟蟹膏齒頰留香,唔要慢慢品嚐,啲蟹肉都好鮮甜新鮮,真係食完都想再encore !開頭食嘅時候仲驚會食

開頭食嘅時候仲驚會食唔飽,不過去到後段都已經飽飽地,最後再食埋呢個海鮮精華粥底,就一定夠飽!呢個粥底其實用料好簡單,主要係有幾舊排骨、粟米和芋頭,煮好之後再加上香蔥同菜甫,鮮味又飽肚,一定要試。
#double👧🏽👧🏻吃在九龍城【蒸氣海鮮大餐🥢🦐🦀】#🥭👧🏻...🔻尊貴海鮮套餐🦀($399)🔻水蜜桃茶🍑($58)今次叫呢款套餐 總共有10款海鮮咁多!包括大黃奄蟹 澳洲龍蝦 大虎蝦 九孔鮑魚 珍珠蠔 刀貝蚌等 海鮮整體都幾鮮味 特別係蠔 青口同蚌 好有海水味比較咸😌鮑魚唔韌 蝦都有啲膏 食到最後嘅粥仲加入菜脯調味 同埋個糖水都幾好食🤪---------🍴餐廳:蟹仙海鮮蒸氣鍋 (九龍城店)📍地址:九龍城龍崗道2-4號地下-🔎餐廳選擇👉🏼#double_火鍋店🔎菜式選擇👉🏼#double_港式🔎口味選擇👉🏼#double_咸
#double👧🏽👧🏻吃在九龍城

【蒸氣海鮮大餐🥢🦐🦀】

#🥭👧🏻
🔻尊貴海鮮套餐🦀($399)

🔻水蜜桃茶🍑($58)
今次叫呢款套餐 總共有10款海鮮咁多!
---------
🍴餐廳:蟹仙海鮮蒸氣鍋 (九龍城店)
📍地址:九龍城龍崗道2-4號地下
🔎餐廳選擇👉🏼#double_火鍋
🔎菜式選擇👉🏼#double_港式
🔎口味選擇👉🏼#double_咸
2021-10-01 36 views
一年總有幾日好想食大餐食海鮮~又唔想去咁遠, 去到九龍城蟹仙,食海鮮餐!叫左$399既尊貴海鮮套餐~據說餐廳老闆是直接自己做批發入貨,所以有靚海鮮食啦~ 先由味道較輕的吃起, 越南大虎蝦!手掌長度的大虎蝦當然啖啖肉,蝦頭仲有不少蝦膏。 日本大元貝海鮮餐,元貝當然少不了,新鮮鮮甜! 九孔鮑魚餐廳一早已經清潔好鮑魚, 蒸好就立即放入口啦口感十足,size亦不俗。 珍珠蠔海水味及鮮味都非常濃郁 野生青口青口是非一般的大, 野生青口味道較一般青口要濃,而且肉質更有彈性。 之後主角要來了 麵包蟹,青年龍蝦,大黃奄蟹!龍蝦肉質十分結實,彈牙,爽口, 吃完過後還要把龍蝦頭煲粥!時令蟹 既蟹糕多得不得了麵包蟹蟹糕較淡香而solid而大黃奄則有濃香蟹糕,甜度更高

先由味道較輕的吃起,
越南大虎蝦!
手掌長度的大虎蝦當然啖啖肉,蝦頭仲有不少蝦膏。

日本大元貝
海鮮餐,元貝當然少不了,新鮮鮮甜!

九孔鮑魚
餐廳一早已經清潔好鮑魚, 蒸好就立即放入口啦
口感十足,size亦不俗。

珍珠蠔
海水味及鮮味都非常濃郁

野生青口

之後主角要來了
麵包蟹,青年龍蝦,大黃奄蟹!
龍蝦肉質十分結實,彈牙,爽口, 吃完過後還要把龍蝦頭煲粥!
時令蟹 既蟹糕多得不得了
麵包蟹蟹糕較淡香而solid
而大黃奄則有濃香蟹糕,甜度更高

最近成日食火鍋,要食返清淡一啲!但又再無咁Boring 所以就決定食蒸海鮮! Crab Fairy 蟹仙海鮮蒸氣鍋:主打蒸氣火鍋,配以各種新鮮的海鮮, 當中以「野生海鮮」最為刁鑽吸引,食得夠巴閉. 雖然有幾間分店,揀位於九龍城龍崗道分店原因係:因為未搭過屯馬線 宋王臺站行3分鐘左右就到,又幾方便.  揀好套餐後,店員就幫你打點一切,將海鮮放入蒸氣鍋,用蒸氣將海鮮蒸熟, 每次聽到Alarm,就會夾落隻碟,可以靜靜地坐係到品嘗海鮮. 尊貴海鮮套餐 $399 當中包括多款海鮮: 越南大虎蝦:超級鮮甜彈牙,真係好想再追加10隻 台灣九孔鮑魚 大西洋野生青口:野生青口充滿濃濃海水味 & 紐西蘭刀貝蚌 韓國慶南珍珠蠔:原隻珍珠蠔蒸,蠔味濃郁鮮甜,比筒蠔好得多. 日本大元貝澳洲青年龍蝦 太平洋饅頭蟹&菲律賓大黃奄蟹: 野生嘅海鮮真係特別新鮮,2款蟹都令人喜出望外,蟹肉非常鮮甜,唔會有奇怪既臭味用蒸氣直接噴射將海鮮蒸熟,原汁原味,海鮮的海水鮮甜味,連豉油都唔需要.食完海鮮,輪到吸收哂所有海鮮精華既粥,加上蔥花菜圃,大滿足食飽飽當然要有甜品,特別送咗椰汁燉燕窩,滋補又美顏,是家的味道.

當中以「野生海鮮」最為刁鑽吸引,食得夠巴閉.
雖然有幾間分店,揀位於九龍城龍崗道分店原因係:
因為未搭過屯馬線 宋王臺站行3分鐘左右就到,又幾方便.

尊貴海鮮套餐 $399 當中包括多款海鮮:

越南大虎蝦:超級鮮甜彈牙,真係好想再追加10隻

台灣九孔鮑魚

大西洋野生青口:野生青口充滿濃濃海水味 & 紐西蘭刀貝蚌

韓國慶南珍珠蠔:原隻珍珠蠔蒸,蠔味濃郁鮮甜,比筒蠔好得多.

日本大元貝

澳洲青年龍蝦

太平洋饅頭蟹&菲律賓大黃奄蟹:

食完海鮮,輪到吸收哂所有海鮮精華既粥,加上蔥花菜圃,大滿足

2021-09-22 35 views
朋友愛食海鮮,呢晚就去九龍城食蟹仙蒸氣火鍋!蒸海鮮用料一定要新鮮,而且最食到原汁原味,見咁多推介一於去試吓😋揀咗尊貴海鮮套餐(10款),每位$399台灣九孔鮑魚肉質厚實,有鮑魚鮮甜,內臟都已清理,好貼心越南虎蝦好大隻,肉質彈牙,食得出係游水蝦太平洋野生青口同平時食嘅味道唔同,有啖啖海水味紐西蘭刀貝蚌海水味濃,爽口肥美日本大元貝鮮甜爽滑韓國珍珠蠔體積雖小,咸鮮味十足菲律賓大黃奄蟹,勁多蟹膏😍蟹肉結實頂晒角😋饅頭蟹,唔好睇佢細細隻,肉味非常濃郁!澳洲青年龍蝦🦞店員教用簽由尾篤起,就可成條肉起出嚟,蝦肉爽口脆身,蝦殼仲可以留返煲粥粥底加咗芋粒、豬骨、粟米煲,加上海鮮嘅精華,撈啲菜甫粒、蔥粒,一人2碗夠晒填飽肚😌最後一人送咗一碗椰汁官燕,滿足晒☺️

揀咗尊貴海鮮套餐(10款),每位$399

台灣九孔鮑魚肉質厚實,有鮑魚鮮甜,內臟都已清理,好貼心

越南虎蝦好大隻,肉質彈牙,食得出係游水蝦

太平洋野生青口同平時食嘅味道唔同,有啖啖海水味

紐西蘭刀貝蚌海水味濃,爽口肥美

日本大元貝鮮甜爽滑

韓國珍珠蠔體積雖小,咸鮮味十足

菲律賓大黃奄蟹,勁多蟹膏😍蟹肉結實頂晒角😋

饅頭蟹,唔好睇佢細細隻,肉味非常濃郁!

最後一人送咗一碗椰汁官燕,滿足晒☺️