2021-04-07 316 views
過往每次入黎西貢,都會揀”甜源居星級甜品”,今日一家三口又入黎西貢,第一時間都係去食甜品先,之後先去買海鮮。未知是否平日下午關係,店內只有一位職員,收錢、落order同甜品製作都係一個人做晒,所以我哋等等左一段時間先落到單店內牆上同樣貼了”多年前”一D 名人或藝人的合照。餐牌內容同樣多年無變,但我就唔記得價錢有無變1. 榴槤豆腐花($55),食落無乜榴槤味,豆腐花又唔夠滑,同過往真係差好遠。2. 珍珠綿綿冰($58),阿囡每次都指定叫的甜味,但今次食咗一半都無就唔食,原來個綿綿冰無乜vanilla 味,同冰片無分別,勁淡無味。 3. 沙冰堡壘($58),不用多講,同樣個綿綿冰底無vanilla 味。整體來講,甜品水準大不如前,以這樣的價錢,可以有好多其他選擇,真是下次不用再幫襯了備註: 當天店內的冷氣開得超大同凍,令人食完都要快快脆脆走人

,所以我哋等等左一段時間先落到單

店內牆上同樣貼了”多年前”一D 名人或藝人的合照。

餐牌內容同樣多年無變,但我就唔記得價錢有無變

榴槤豆腐花

1. 榴槤豆腐花($55),食落無乜榴槤味,豆腐花又唔夠滑
,同過往真係差好遠。

珍珠綿綿冰

沙冰堡疊

2021-03-25
$55 (Tea)