返工做野咁辛苦,有時都要同同事放工去啤一啤發洩下既!! 係尖沙咀返工既小妹,呢日放工就同同事去左附近覓食啤一啤盡訴心中事,於是去左 @goobnehk 食晚飯!!! 餐廳好有韓國地道feel啊!! 其實呢間餐廳就係自韓國而來的過江龍!! 本身係韓國係No.1烤雞啊~~ 既然係出名烤雞,我地點可以唔叫烤雞呢!!😋. .🍗Goobne原味烤雞 + 蜜糖香滑烤雞Goobne Original Oven Roasted Chicken + Honey Mellow Chicken點左雙拼試下,因為兩個女仔食唔到每樣一碟咁多呢!! 叫雙拼又可以試多隻味,而且份量都很多👍🏻 當然要試試出名的原味烤雞了!! 沒有過多的調味料,反而顯得肉香嫩滑,而且皮薄少骨多肉,簡單的美味就係咁解!! 而蜜糖香滑烤雞就係另一種風味!! 蜜糖既甜,帶出了更昇華既味道,好juicy好夾!!..🧀蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 Cheese Flying fish Roe Egg roll呢個賣相超靚啊!! 厚厚的芝士雞蛋卷,鋪上一層層厚厚的沙律醬同大量既蟹籽,流哂口水啦!!雞蛋卷裡面夾層都有夾左少量芝士,口感好正!! 無得頂!!
🍗Goobne原味烤雞 + 蜜糖香滑烤雞
🧀蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷
呢個賣相超靚啊!! 厚厚的芝士雞蛋卷,鋪上一層層厚厚的沙律醬同大量既蟹籽,流哂口水啦!!雞蛋卷裡面夾層都有夾左少量芝士,口感好正!! 無得頂!! 完全是華麗的一道料理🤩.
🍺 Hoegaarden & 🍓士多啤梨沙冰
食烤雞又點可以唔叫野飲解解渴呢~~ 身為小酒鬼既我,直接點左啤酒很豪邁地飲,哈哈!! 烤雞配啤酒是必須的😎 同事點左士多啤梨沙冰,好fresh好開胃! 解膩一流! 而且好重士多啤梨呢! 很不錯.
食完,吹完,啤完,呻完,又一條好(女)漢呢! 正所謂人生要盡興,把酒當歌,才是皇道啊!! 這裡是一個好選擇呢🙌🏻
2021-04-14
  • 蜜糖香滑烤雞