同朋友想搵個地方一邊打邊爐,一邊傾吓計,揀左依間火鍋店。店內以深色調為主,帶少許型格感,幾有格調。個環境好適合傾計,坐得亦舒服。🍲湯底:松茸雞翅冬瓜魚鍋一上枱已經覺得賣相好正,份量超多!完整一個圈嘅冬瓜,冬瓜外圍有滿滿松茸,上面再有素翅、雞件、冬菇、雜菇等。一直聞到陣陣松茸香味,湯底清甜,材料味道好夾,好味又養生。建議先飲湯,品嚐左原材料嘅清甜味,再加配料打邊爐。🍗避風塘雞軟骨份量都幾多,有胡椒香,脆口又惹味。🥩美國安格斯牛肉 (中)牛肉切得好夠薄,有牛味,幾香。🥓西班牙黑老豬豬肉同樣切得薄,比較有咬口。🧆香煎鵝肝墨魚丸 (半份) & 手打鹹蛋黃蝦丸 (半份)味道配搭幾特別,質感較結實。我地重叫左🥓午餐肉、金菇同唐生菜🥬。午餐肉幾厚身,口感軟綿。蔬菜亦新鮮,平衡下肉嘅油膩感。

🍲湯底:松茸雞翅冬瓜魚鍋

🍗避風塘雞軟骨
份量都幾多,有胡椒香,脆口又惹味。

🥩美國安格斯牛肉 (中)
牛肉切得好夠薄,有牛味,幾香。

🥓西班牙黑老豬
豬肉同樣切得薄,比較有咬口。

🧆香煎鵝肝墨魚丸 (半份) & 手打鹹蛋黃蝦丸 (半份)
味道配搭幾特別,質感較結實。