2025-07-29 108 views
呢排出街食飯已經好多香港餐廳唔需要等位真係感受到經濟差...但好味嘅餐廳相信點都做得住上禮拜去食嵐橋日本料理仲係座無虛席 keep住有人入座【前菜】蟹籽沙律、茶碗蒸蟹籽沙律足料、新鮮、爽脆茶碗蒸夠鮮味,多海鮮餡料,仲有啲魚肉好好味,非常推介。(之前去銅鑼灣某餐廳食茶碗蒸,真係得水蛋。智商稅....)【刺身】三文魚親子丼、三文魚腩刺身、三文魚刺身真係懷疑呢度刺身係咪唔洗成本,未試過去一間餐廳比嘅三文魚刺身可以厚到咁,真係好靚好好食【壽司】三文魚松葉蟹肉卷、忌廉芝士吞拿魚卷兩個必須叫性價比超高的卷物除咗打卡靚,餡料真係滿滿~~每一啖都勁滿足【熱食】日本雞皮, 網燒安格斯肉限扒8oz不過不失,感覺上無其他日本料理咁出色,都係壽司刺身驚艷d【甜品】黑胡麻雪糕、綠茶雪糕超驚喜,黑胡麻雪糕勁濃味。朋友好鐘意食綠茶雪糕,試咗我呢杯一啖,都話下次再黎叫黑芝麻大家去之前記得訂位
呢排出街食飯已經好多香港餐廳唔需要等位
真係感受到經濟差...

但好味嘅餐廳相信點都做得住
上禮拜去食嵐橋日本料理
仲係座無虛席 keep住有人入座

【前菜】蟹籽沙律、茶碗蒸
蟹籽沙律足料、新鮮、爽脆

刺身】三文魚親子丼、三文魚腩刺身、三文魚刺身

壽司】三文魚松葉蟹肉卷、忌廉芝士吞拿魚卷
兩個必須叫性價比超高的卷物
除咗打卡靚,餡料真係滿滿~~每一啖都勁滿足

【熱食】日本雞皮, 網燒安格斯肉限扒8oz
不過不失,感覺上無其他日本料理咁出色,都係壽司刺身驚艷d

甜品】黑胡麻雪糕、綠茶雪糕

大家去之前記得訂位