2021-02-02 5190 views
尖沙咀棉登徑有好多日本餐廳,今日過咗嚟尖沙咀呢頭攞貨後,就嚟到棉登徑搵食,見呢間嵐山門面都幾靚,再睇埋放喺門外嘅餐牌都幾吸引,於是就入咗去幫襯。餐廳內環境寬敞,座位間有適當嘅距離,非常舒適。午市套餐有不同款式的選擇,有刺身有熟食。同時亦有精選優惠壽司,可以order幾件淺嚐一下。特上壽司定食賣相相當吸引,不過對我來講實在太豐富,下次有機會再試呢個特上壽司定食。食日本嘢我始終都係鍾意食刺身類,所以我就揀咗角切魚生丼,定食已包含沙律、碗蒸、味噌湯、前菜,最後仲有雪糕做甜品,已經豐富到不得了。角切魚生丼有三文魚、吞拿魚、劍魚腩、甜蝦、三文魚籽同蟹籽,魚生份量非常豐富,感覺上仲多過啲飯,可以大啖大啖咁食各種魚生。茶碗蒸入面有冬菇、雞肉等材料,蛋蒸得非常滑。味噌湯亦都有油揚同昆布,材料豐富,湯香而不鹹。沙律除咗有沙律菜之外,仲有蕃茄同粟米,配合和風醬汁,非常開胃。前菜係麻醬菠菜,呢個配搭我覺得都幾新穎,而且又好好味。朋友話今日想食熟食,所以叫咗黑咖喱吉列黑豚扒飯。店員一放低呢個定食,我哋就聞到一股香濃撲鼻嘅咖喱味,而且吉列豬扒炸得非常香脆,黑豚肉非常嫩滑,因為實在太好味,所以朋友可以清晒成碟飯👍
餐廳內環境寬敞,座位間有適當嘅距離,非常舒適。
午市套餐有不同款式的選擇,有刺身有熟食。

同時亦有精選優惠壽司,可以order幾件淺嚐一下。
角切魚生丼
朋友話今日想食熟食,所以叫咗黑咖喱吉列黑豚扒飯。
黑咖喱吉列黑豚扒飯
店員一放低呢個定食,我哋就聞到一股香濃撲鼻嘅咖喱味,而且吉列豬扒炸得非常香脆,黑豚肉非常嫩滑,因為實在太好味,所以朋友可以清晒成碟飯👍🏼
最後仲有雪糕做甜品,我哋分別揀咗綠茶味同芝麻味,兩款口味都非常香濃。
喺尖沙咀以呢個價錢,仲要唔使加一,食到咁高質素嘅日本菜,我就覺得都幾超值喇!
$138 (Lunch)
角切魚生丼
黑咖喱吉列黑豚扒飯