2021-01-27 212 views
今天在尖沙咀食午餐,發覺尖沙咀棉登徑11號有一間嵐山日本料理,午市定食嘅價錢都好吸引, 而且唔需要加一 (星期一到五) ,裏面坐滿咗人客,就入去食個午餐。我叫咗一個角切魚生丼,份量好夠,飯面鋪滿好多魚生,有三文魚、油甘魚、 甜蝦、蟹籽和三文魚籽等, 魚生等食材鮮味,一啲都唔覺得腥, 軟滑嘅米飯撈咗醬油同埋日本醋,套餐仲有前菜沙律 、麵豉湯、 茶碗蒸,飯後仲有雪糕,樣樣都好食,真係物超所值。朋友叫咗個鹿兒島黑豚肉泡菜鍋配白飯套餐,佢話好味有營。鍋裏面有好多菜,如金菇、豆腐、 黃芽白、冬菇和小辣泡菜等,還有鹿兒島黑豚肉片, 份量非常之多,湯底鮮甜,還配有一大碗珍珠米白飯, 份量亦都好足夠。 餐廳都有好多其他定食, 如果路過可以去試下,唔好錯過呀!

餐廳都有好多其他定食, 如果路過可以去試下,唔好錯過呀!