1K
2018-06-16 4387 views
久唔久又想到訪嘉樂,雖然假日例牌要排隊,抽起條筋想食雞翼就排下啦。明明即將要晚飯都忍唔到,仲要排左半個鐘以上,唔敢話出品好驚豔,但我buy佢大件夾抵食。對面兩個女仔叫一份蛋治一杯飲品,都冇眼望望啊大佬上次已經試過蛋治、奄列,另一半是日想食牛腩麵先黎的,由於知道食物份量偏大,唔敢抖膽點兩碗麵,所以點左份西多、雞翼同炸雲吞就收手。即時製作,需時等候。牛腩麵 $30比起一般牛腩麵約1.5倍份量,牛腩都有六、七件,就唔係切腩,係啲柱候牛腩燜過咁。湯底濃得黎都唔算太鹹,麵底幼身,食落軟,好在唔腍。牛腩大粒,仲俾左啲少少牛筋,口感唔韌,腍身入味。以30蚊黎講,真係抵食囉酥炸鮮蝦雲吞 $36分鮮蝦同韭菜餡,可以半半混合。雲吞細細粒,即炸,皮薄硬脆,油份點都有啲。裡面有明顯蝦肉,新鮮,一口size我最鐘意西多士 $21連個西多都好似特別巨型?賣相好似幾好食,煎得幾靚仔冇燶邊,可惜味道一般。裡面百無,單靠蛋漿煎起,蛋漿冇味,加上麵包厚身,唔能夠完全吸收蛋漿。西多士口感太厚,儘管狂倒糖漿、搽勻牛油都仲係好乾,根本係食緊麵包豉油王雞翼 $36恭候雞翼多時,酸辣醬對我黎講係多餘。雞翼肥大,啱啱好熟,亦都好滑。

牛腩麵 $30
湯底濃得黎都唔算太鹹,麵底幼身,食落軟,好在唔腍。

牛腩麵

酥炸鮮蝦雲吞 $36
裡面有明顯蝦肉,新鮮,一口size我最鐘意

酥炸鮮蝦雲吞

西多士 $21

西多士

豉油王雞翼 $36
天啊,早知我留番西多嘅quota食多碟啦…

豉油王雞翼

好立克奶昔 $29
下次都點番阿華田好了,呢杯真係太甜

好立克奶昔
2018-06-03
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
牛腩麵
酥炸鮮蝦雲吞