2024-05-09 5696 views
@中環日本長期預約困難店挽肉と米終於登陸香港啦🤩之前有幸食過東京吉祥寺店, 今次味道感覺同日本店相若, 但就附送多一個無敵靚海景👍一般客人都會選擇挽肉と米套餐, 包括三件和牛漢堡扒, 日本產米(白飯任裝) 同埋一碗麵豉湯; 日本產米時有更換, 今日就食到長野縣產嘅越光米🍚餐廳採開放式格局,一共有24個座位; 廚師會喺你面前搓揉漢堡扒, 然後喺大烤爐上面燒至於食法,佢哋建議三件漢堡扒分開三個食法,第一: 先原味去嘗試, 和牛肉汁咬開即四溢, 味道濃郁,另外可再配以唔同嘅醬汁去品嘗到第二件,佢哋會奉上柚子醋同蘿蔔泥, 口感比較輕盈; 柚子醋嘅酸味帶出唔同層次, 非常開胃最後客人可以自己去取一隻生雞蛋,放上去漢堡扒上, 就變咗一碗窩蛋牛肉飯😂三種食法各有不同, 客人可隨自己喜好加以調味; 而$138嘅價錢就可食到仲奉上維港景餸飯, 真係十分超值(排隊時間另計)😂據聞暫時都只係可以親身去排隊取票, 之後應該會有網上預約; 同埋感覺應該好快會開分店,所以之後應該唔使咁辛苦去排隊
@中環
日本長期預約困難店挽肉と米終於登陸香港啦🤩