2015-05-31 397 views
見到今個月既必食推介之選,Burgeroom已經連續入圍幾個月既十大餐廳喇!而我當然唔汁輸帶埋CHICKEN黎品嚐喇~見到咁多食評已經覺得非常吸引,所以黎到都特別興奮,位置唔算好偏,都算易搵到,有室外室內選擇,咁熱既天,唔洗問都知揀室內XD環境都唔錯,幾有氣氛,會帶點咖啡店既味道,下午時分冇咩人流,所以可以同CHICKEN食得輕輕鬆鬆~打開餐牌一睇,都有幾多選擇,搞到我有選擇困難症q_q因為好多都想食~最後都係op一下,睇下邊個款多人揀就揀黎試下xd~點餐要去番收銀到落單比錢先,之後就係等待我地既漢堡出世喇~~大家各有一個碗,方便分配黎食~首先黎到既係rose chocolate,看似平平無奇,但一飲之下就好有驚喜濃濃朱古力味底下嚐到玫瑰既花香味,味道偏甜,我幾中意既飲品呢~芝士薯角,賣相相當吸引,本人極喜愛薯角,岩岩出爐既芝士薯角,外脆內軟,份量好多,而且食出濃郁既芝士味。建議要襯熱食,凍左會硬晒痴住一舊舊,令到芝士味特別咸,所以襯熱食係最好香脆雞肉芝士漢堡,好大一個漢堡,涵料好充足,雞肉炸得好香脆,份量亦都唔會少,口感會比較油膩,但仍可以接受,醬汁同漢堡配搭得好夾,漢堡會比較乾身會
而我當然唔汁輸帶埋CHICKEN黎品嚐喇~
見到咁多食評已經覺得非常吸引,所以黎到都特別興奮,
位置唔算好偏,都算易搵到,有室外室內選擇,
咁熱既天,唔洗問都知揀室內XD
最後都係op一下,睇下邊個款多人揀就揀黎試下xd~
大家各有一個碗,方便分配黎食~
rose chocolate
芝士薯角
鵝肝牛肉漢堡
會配一個沙律做伴菜,中和油膩口感
鵝肝牛肉漢堡
鵝肝好多汁,非常香口,入口即溶,每一啖都食到濃郁既牛香同鵝肝香,牛肉非常厚身,醬汁唔會搶晒啲味,食得非常飽足,而且有鵝肝食都唔會話好貴~超推薦!
食完兩個漢堡兩個人幾乎係超飽狀態,因為份量真係勁多,所以下次黎嗌一個漢堡同一個小食已經夠晒~店員幾好笑容,服務好好,聽講夜晚會大排人龍,值得一黎再黎~
2015-05-26
$120 (Tea)
rose chocolate
芝士薯角