2018-06-28 5989 views
某日見到團購有$288 二人晚餐, 只需要用餐後加多$29服務費, 於是即日打去BOOK都仲得, 好方便!7點鐘去到, 坐左3-4成滿, 不過直到食完都係坐唔滿, 而睇落全場都係食緊二人餐, 而餐廳都盡量安排客人隔一張枱咁坐, 所以都幾舒適。一坐低仲睇緊餐牌, 店員已經奉上餐湯同沙律效率真係好高。磨菇湯好足料, 有一粒粒磨菇, 牛油味/忌廉味唔算太重, 感覺唔膩, 幾好。而個沙律份量都唔少, 隻蝦都幾爽口幾好食!不過同行友人食完之後就問定我地主菜要乜, 睇得出店員都好趕時間, 我地主菜叫左1個西冷牛排, 1個雜菌PIZZA。西冷牛排都幾大塊,目測有10-12oz,  5成熟既程度黎講係熟左少少, 不過都幾好味, 而且仲有D鹽放係側邊, 幾細心, 粗薯條份量好多, 炸得不錯!!森林雜菌PIZZA, 個人本身對薄批無咩興趣, 因為多數都得個硬字唔太好食, 不過呢個PIZZA都幾驚喜, 芝士夠多之餘, 個批底脆得黎又帶D口感, 雜菌份量唔多, 不過芝士+茄醬配合得剛剛好, 唔會太膩, 食唔停口二人餐仲包飲品同一件蛋糕, 咖啡/茶唔洗加錢, 當日蛋糕係一件疑似red velvet既蛋糕, 面頭

一坐低仲睇緊餐牌, 店員已經奉上餐湯同沙律
蘑菇湯

西冷牛扒

森林雜菌薄餅

二人餐仲包飲品同一件蛋糕, 咖啡/茶唔洗加錢, 當日蛋糕係一件疑似red velvet既蛋糕, 面頭既白朱古力甜左少少, 不過個蛋糕都moist, 還好!
總括黎講, 食物質素明顯無因為團購而將貨就價, especially個牛排真係好高質, 唯一要挑剔就係店員好似好趕收工, 食物黎得太快, 不過態度係良好的!

蘑菇湯
西冷牛扒