2021-09-03 618 views
西環堅尼地城原來有好多特色嘅餐廳😆今日就去左呢間泰國餐廳,佢哋嘅餐牌都好多元化架,同埋幾抵食🤗餐廳嘅服務員仲會畀一碗熱水我哋清潔啲碗筷,防疫清潔做得唔錯 ,服務非常有禮 ,而價錢亦唔貴 ,值得去試下架😀🔻#椰汁海鮮湯裏面有好多食材:蝦🦐、青口、魷魚、草菇等, 海鮮加埋椰汁嘅鮮甜美幾唔錯👍🏻#串燒沙嗲有牛、豬、雞各一串 ,配埋個沙爹醬汁相當惹味,而且價錢好實惠😳#鹹肉炒時菜芥蘭加埋啲鹹肉落去炒,唔會有苦澀味 ❗️鮮味仲提升左添,另外啲鹹肉已經切薄片 ,食落口感唔錯😉#泰式乾炒牛河佢可以揀選唔同嘅肉類加入去炒河,仲可以揀濕炒/乾炒😯😯我哋揀咗豬肉嚟乾炒, 河粉有鑊氣同埋都幾滑🍝#泰式粉絲蝦煲呢個係老闆推薦嘅菜式 ❗️佢話呢個蝦煲煮法同坊間中式嘅好唔同,係用正宗嘅泰式方法煮制, 啲蝦勁多同埋勁大隻🦐😂上面嘅粉絲索曬啲海鮮汁嘅鮮味 ,非常惹味, 而且真係份量十足🤗#紅棗茶&鮮菠蘿汁紅棗茶有好香紅棗味,唔會太甜,而鮮菠蘿汁就好清甜
🔻
#椰汁海鮮湯
#串燒沙嗲
#鹹肉炒時菜
#泰式乾炒牛河
#泰式粉絲蝦煲
#紅棗茶&鮮菠蘿汁
紅棗茶有好香紅棗味,唔會太甜,而鮮菠蘿汁就好清甜