仙后餐廳位於合和中心,藍屋附近。門口已經相當具有法國氣息。一入座侍應就問想飲distilled water 定sparking ,揀左sparling (要加錢),好快送上一枝perrier同埋一籃包。面包新鮮出爐,口感軟熟,配上忌廉磨菇湯。湯比較傑身,同一般西餐廳白湯差唔多,分量都大,配包一流。主菜要左澳洲和牛面頰,5成熟,不過食落有少少un,肉味ok。旁邊的薯蓉就食出心思,入口相當滑。可能湯同薯蓉牛油較多,所以食完都少少膩。呢度的Earl- Grey Tea 係我飲過全香港最好飲,茶味勁long lasting,總算平衡之前的油膩。甜品有榛子拿破崙。拿破崙的酥皮較硬,切落都論盡,入面的吉士都好多,適合喜歡食甜的朋友。順帶一提,呢度的侍應同非常願意同客人交流,仲提我下次牛市book 可以request 坐舞台一邊雖然無表演,但可以係水晶燈之下用餐。場內播住法文歌,加上呢個裝潢的確有一種置身法國的感覺。雖然食物水準平凡,但以呢個中價位黎講食裝修環境一定不失望。
仙后餐廳位於合和中心,藍屋附近。門口已經相當具有法國氣息。