2022-01-06
仲有兩日的晚餐食飯時間,就同HONEY哩兩日決定都出街食~~同HONEY去左CWB,去完SOGO買野,在附近最近發現原來以前咖啡弄的位置,開左間星馬菜餐廳ATAS~~同HONEY上到去,好開揚的位置,點食方面就以自助形式下單,先購票後選擇座位等取餐,另外在一角都會有醬料,餐具可以自己拿最重要系食完要自己收起D餐具~~同HONEY點左個喇沙,乾麵粉粿,飲品點左個Blackpink,同埋酸梅青檸水BlackpinkBlackpink當然唔系說個隊組合,系我面前的哩杯玫瑰露鮮草,見佢都要打大老咁,飲落好香玫瑰味,加埋鮮草真的都唔錯酸梅青檸水熱飲的酸梅青檸水都唔錯,由其食左野,飲下真的可以去油,唔怕油油的感覺~~喇沙喇沙麵底系瀨粉底,真的比較少食哩個~~加埋好濃的湯底,有好多花生同埋椰汁,加上有唔少的蝦,魚旦魚片同埋豆卜,豆卜仲要是炸過,加埋湯食好惹味~~乾麵粉粿 乾麵粉粿 麵粉粿系麵疙瘩的麵底,扁平易入口。加上佢用乾的做法,麵底的醬汁方面用醬油和蠔油等調味,材料有香菇和炒香的肉碎,另外再加上炸蒜同埋炸魚仔,另外有埋D菜心頭粒粒,有香脆口感,十分惹味。可惜真的太飽,唔系真的想試佢的Kaya多士
最近發現原來以前咖啡弄的位置,開左間星馬菜餐廳ATAS~~
同HONEY上到去,好開揚的位置,
最重要系食完要自己收起D餐具~~
Blackpink
見佢都要打大老咁,飲落好香玫瑰味,加埋鮮草真的都唔錯
酸梅青檸水
喇沙
乾麵粉粿
乾麵粉粿
可惜真的太飽,唔系真的想試佢的Kaya多士~~~