黎到銅鑼灣呢間cafe,3點黎都等左一陣。座位就幾闊落,但坐咗一個鐘就係咁俾人趕走😟————————🔸焙茶戚風蛋糕 $55好似食緊海綿蛋糕咁,口感唔夠輕盈,不過上面個奶蓋焙茶味幾濃,仲有d杏仁片增加口感。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-🔸大紅袍黑糖麻糬蛋糕卷 $52老實講茶味真係食唔出,淨係食到甜味。啲cream本身已經有啲甜,加埋黑糖麻糬真係好甜😰不過蛋糕幾濕潤👍🏻評分:🌕🌕🌕🌘🌑-🔸岩茶摩茶 $50呢個好似係秋季限定🍂岩茶飲落似焙茶,配埋朱古力其實好夾!入落都幾濃郁,有驚喜🤩評分:🌕🌕🌕🌕🌘-🔸焙茶牛奶 $45感覺上落得太多焙茶粉,係幾濃郁但係粉感較重,好似多啲奶會好味啲。評分:🌕🌕🌕🌑🌑-話就話入座時間起計1.5小時,不過坐左一個鐘店員就已經會係咁趕你走,仲話已經夠鐘😅😅希望舖頭會認真少少mark客人嘅入座時間啦。。如果想同朋友坐耐少少既話,呢間唔係好選擇😂
————————
🔸焙茶戚風蛋糕 $55