GREEN

作為一個榴槤控 4月初見到Hotel Icon推出飄香榴槤下午茶 當然要第一時間訂位啦雖然係平日 但依然full booking酒店亦做足衞生措施 提供信封放口罩 非常貼心 抵讚飲品揀左其中一款TWG tea侍應姐姐亦都好細心 話等緊既時候可以去攞雪糕先不過都好快黎左鹹點有5款每樣都有驚喜 比想像中好食畢竟鹹點一向都唔係下午茶既主角重點推介蝦多士同海鮮脆米餅唯一美中不足係春卷同雞肉串好難蘸到底下個醬汁建議可以用隻小碟盛載下層左至右:菲律賓豬肉春卷,懷舊港式蝦多士,星洲牛肉乾,泰式海鮮脆米餅 (脆米餅另上)中層左至右:馬來沙嗲雞肉串,烏龍茶啫喱,馬來西亞斑蘭蛋糕甜點有6款當中有4款 亦即係放上層既係榴槤既甜點左至右:抹茶荔枝D24榴槤卷,金榜榴槤芝士蛋糕,貓山王榴槤布甸,榴槤爆谷泡芙我就覺得布甸同泡芙做得最出色尤其是個泡芙 爆哂饀 啖啖都係榴槤蓉 混入埋雲呢拿籽而食到最後 個泡芙皮都仍然保持脆身 多重口感 超級滿足重頭戲唔洗問就一定係任食自家製榴槤雪糕啦足料就唔洗講啦 配埋上面既榴槤蓉感覺食緊原個榴槤咁 無得輸呀!!!再配埋附送既榴槤卷 再多個脆脆口感鬆餅有水準除左傳統搽clotted
雖然係平日 但依然full booking

畢竟鹹點一向都唔係下午茶既主角
重點推介蝦多士同海鮮脆米餅
唯一美中不足係春卷同雞肉串好難蘸到底下個醬汁
建議可以用隻小碟盛載

中層左至右:馬來沙嗲雞肉串,烏龍茶啫喱,馬來西亞斑蘭蛋糕

甜點有6款
當中有4款 亦即係放上層既係榴槤既甜點

我就覺得布甸同泡芙做得最出色
尤其是個泡芙 爆哂饀 啖啖都係榴槤蓉 混入埋雲呢拿籽
而食到最後 個泡芙皮都仍然保持脆身 多重口感 超級滿足

重頭戲唔洗問就一定係任食自家製榴槤雪糕啦
足料就唔洗講啦 配埋上面既榴槤蓉
感覺食緊原個榴槤咁 無得輸呀!!!

再配埋附送既榴槤卷 再多個脆脆口感

鬆餅有水準