2015-04-26 685 views
西貢,無疑是一個遠離市區既地方。今日一個入西貢,沿途都是青碧秀麗的景色,當然還有一望無際的大海!入到西貢,去海邊吹一翩海風。聽著海浪“沙沙”地捲起,帶點咸的海風吹向身邊,真是樂得休閒,十分寫意~當然,入到來西貢一定要去揾好野食啦!西貢除了海鮮出名之外,甜品糖水也是非常之有名氣的,而最為人所知的就是滿記甜品。今次我去到滿記甜品就叫了這個抹茶雜果,呢個甜品有雜果,抹茶雪糕,抹茶凍同紅豆。紅豆和抹茶呢個配搭恰到好處,雜果也十分新鮮,相當有水準。特別一提是它的抹茶凍,它有很濃的抹茶味,不像其他舖頭的只有粉和色素。而抹茶雪糕也十分好食,建議大家一試。呢餐食左$36,幾抵食,大家不仿去試試!
西貢,無疑是一個遠離市區既地方。
入到西貢,去海邊吹一翩海風。

當然,入到來西貢一定要去揾好野食啦!

呢餐食左$36,幾抵食,大家不仿去試試!
$36 (Tea)