2022-10-29 1656 views
今晚朋友帶我去了這間餐廳食飯,這裡好有工業風,位置唔難搵,上一層樓梯就見到餐牌招牌,一套鼓,十分搶眼,座下就望餐牌,內有不同選擇有散點或套餐,望到這個兩人套餐都幾抵食,就係咁選了尊享烤肉盛宴,已包括了煙三文魚配鮮果醋醬沙律 、安格斯西冷牛扒、美式蜜糖芥末豬仔骨、芝士通心粉及兩杯飲品,計落都幾抵食。最快上枱就係煙三文魚配鮮果醋醬沙律,煙三文魚卷成一朵花放在沙律中間,紅綠相撞十分搶眼之餘,加上有酸甜味的醬汁完全將煙三文魚嘅鮮鹹味中和返,連同爽脆嘅蔬菜入口,有種清新嘅感覺!接住就係芝士通心粉,整個芝士通心粉都充滿芝士外,上面還有一大羹嘅黑松露,香濃嘅芝士加上黑松露,本身兩種味道都十分配合,加埋超入味嘅通心粉,喜歡濃郁口味一定鍾意!主角就係慢煮安格斯西冷牛扒拼美式蜜糖芥末豬仔骨,各佔一半一齊上枱,慢煮安格斯西冷牛扒切開時見到剛好,不會過火,經過慢煮手法處理,牛扒軟熟之餘還保留到本身肉汁,入口因此十分軟熟;而美式蜜糖芥末豬仔骨,上面佔了蜜糖芥末入口時個陣攻鼻感覺十分刺激,豬肋骨亦醃得好入味,一入口就已經係骨肉分離,入口啖啖肉,超正!加埋杯跟餐飲品-士多啤梨特飲,夠晒冰涼透心滿足!

加埋杯跟餐飲品-士多啤梨特飲,夠晒冰涼透心滿足!
Type of Meal
Dinner