早兩個月同老婆喺荃灣楊屋道街市買餸之前, 見有啲肚餓諗住歎返個下午茶, 咁啱行過竟然神積唔駛排隊, 就入去坐低食嘢! 點知嘢食都未叫老闆娘送一肚氣比我食咗先!事發經過是咁的: 諗住落單咁就見到得老闆娘同一個女侍應, 但係個女侍應已經做到無停手, 老闆娘就係我前面張檯同熟客傾緊計, 咁就唯有要麻煩老闆娘幫手落單, 點知高高在上嘅老闆娘回我喺任何餐廳都無可能聽到嘅一句說話................如果老闆娘妳叫我等等或者唔啋我, 我都覺得正常, 但係老闆娘妳竟然回我無懈可擊嘅一句: 唔好阻住我啦!我無聽錯你哋都無睇錯.....真係<唔好阻住我啦!> 老闆娘講完一句<唔好阻住我啦!>之後, 我唔敢再打擾佢同熟客傾計, 唯有自己行過去揾個女侍應幫手落單。講返食物質素先, 個餐蛋冶其實真係得個大字, 雞蛋過熟無蛋汁可以用個<老>字來形容, 但係個凍檸茶真心講好耐未飲過一杯咁有茶味嘅凍檸茶, 係杯一百分滿分嘅凍檸茶!但係老闆娘態度傲慢! 不可一世!我知我唔係熟客, 都唔係勞煩老闆娘妳落單, 都要比妳鬧我阻住呱?咁不如掛個牌 <本冰廳只招
但係老闆娘態度傲慢! 不可一世!
咁不如掛個牌 <本冰廳只招呼熟客! 生客免問!>

我就一定唔會有下次!
餐蛋冶
2015-09-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)