2022-05-02 271 views
喺附近遊玩完畢,途經呢間餐廳,二人套餐$398,已包餐湯、頭盤、主菜、甜品和餐飲,相當實惠,於是決定光顧。餐廳環境唔錯,座位間距適中,坐得都幾舒服。服務員態度親切,值得一讚!落咗單,餐湯好快送上,係龍蝦湯,湯味頗濃,賣相精緻,唔錯!跟住上頭盤。原本餐牌係鵝肝沙律,服務員預早通知今晚改咗小食拼盤,我哋ok。端上嚟分量相當大,有炸魚柳、雞翼同薯條,新鮮炸起,好香口。雖然我會想食沙律多啲,驚熱氣,不過見到個分量,真係感受到店方誠意,都要讚下!主菜點咗龍蝦汁海鮮扁意粉同埋澳洲肉眼牛扒。意粉嘅龍蝦汁不及龍蝦湯濃味,海鮮配料冇乜味,遜色咗啲。肉眼扒叫五成熟,火候控制得好好,真係五成,食得出本身嘅肉味同肉質,冇經過梳打粉或鬆肉處理,分量都大,點埋附上嘅燒烤醬,味道唔錯,滿意!甜品方面有驚喜!兩客Tiramisu,原以為只係一小方塊嗰隻,點知係完整一客,雖然味道方面唔算突出,但真係誠意十足。今時今日,食材漲價,以咁實惠嘅價錢交出咁嘅質素,真係有啲感動。整體來講,呢間餐廳係用心經營嘅,雖然細節有美中不足之處,但絕對抵食,值得支持!

落咗單,餐湯好快送上,係龍蝦湯,湯味頗濃,賣相精緻,唔錯!

2022-05-01