周日本來約咗朋友行山,但係落雨,朋友話佢帶我去食餐好嘅午餐。餐廳好近灣仔地鐵站,出站後行約3分鐘便到。4個courses的午餐由$118起,加$68就有3隻美國Yellow Stone 生蠔🦪。我哋兩個都選咗$138的「香煎太平洋紅斑柳」,各加了$68加生蠔。🦪美國Yellow Stone生蠔入口帶輕海水味及清新甜味,肉質爽脆,做前菜一流😋。🥣蘆筍忌廉湯:個湯熱辣辣,配以自家製麵包,唔錯。🥙燒牛肉沙律:朋友選沙律,燒牛肉配新鮮蔬菜🥬,黑醋汁,很開胃。🐟香煎太平洋紅斑柳:賣相都幾靚,紅斑魚柳外皮煎得微焦香,肉質結實,伴以蘆筍、小紅蘿蔔🥕、長青豆、薯仔🥔,好味又健康,我鍾意。🍰甜品我的「香蕉拖肥批」分三層,面層的忌廉、中間的香蕉🍌及底部的拖肥批🥞,口感豐富,甜度適中。朋友的「草莓芝士蛋糕」🍓🍰,亦香甜幼滑。朋友飲black coffee,我就加咗$15 轉飲cappuccino ,一啖甜品,一啖咖啡,最佳拍檔💕。

🦪美國Yellow Stone生蠔
入口帶輕海水味及清新甜味,肉質爽脆,做前菜一流😋。

🥣蘆筍忌廉湯:個湯熱辣辣,配以自家製麵包,唔錯。

🍰甜品

$230 (Lunch)