阿媽阿爸都鍾意食中菜,嚟緊嘅母親節我就有好推介!✨芝麻蝦多士| 陳醋蜂蜜排骨 | 脆皮素春卷一客三件小點心,烹調得不油不膩,特別喜歡蝦多士,芝麻灑得滿滿又帶輕輕的麻香。陳醋排骨肉量驚人,咬落爽嫩,醋味拿捏得唔錯。✨湖區海鮮羮海鮮羮配料多得驚人!入口豐富,清淡得宜。除咗豆腐之外,亦都品嚐到粒粒嘅蝦肉、貝柱仔,而最重要嘅係佢夠熱!✨蒜蓉粉絲蒸扇貝係一間高級餐廳品嘗到扇貝應有嘅大排檔味道!廚師落左大量蒜蓉爆香用作調味,扇貝厚肉鮮甜,加上一小口粉絲更為惹味。✨棒棒吉列蝦掛包帶點Fushion嘅菜色同樣有驚喜。棒棒蝦炸得酥脆,夾上千島沙津醬確係最佳搭配。外層包裹住中式夾膜,咬落先有一份鬆軟再有脆口感。✨乾燒薑汁鱈魚鱈魚配上中式嘅薑汁,展現中西合璧。旁邊亦都配咗一份炒飯,簡簡單單嘅粟米同火腿都粒粒金黃!就算老公平時係飯桶,今次呢個套餐佢都話夠晒飽。✨甜品絕對係誠意之作,分別有朱古力Opera Cake,同 🍊 Pana Cotta ,兩款嘅層次都做得清晰明顯,歌劇院蛋糕朱古力味濃郁,更用上咗紅桑子同藍莓作點綴;柑橘口味嘅甜品,底部餅乾實淨脆口,面頭酸酸甜甜,作為結尾都唔會覺得太過甜膩!見到餐廳喺O

阿媽阿爸都鍾意食中菜,嚟緊嘅母親節我就有好推介!

✨芝麻蝦多士| 陳醋蜂蜜排骨 | 脆皮素春卷

✨湖區海鮮羮

✨蒜蓉粉絲蒸扇貝

✨棒棒吉列蝦掛包

✨乾燒薑汁鱈魚

甜品

見到餐廳喺OpenRice都有做緊promotion!記住把握機會