2017-04-03 2224 views
今日表姐唔得閒,要我幫手湊佢個仔一天,帶佢去西環踢波,之後就係附近搵野食途經一間西班牙餐廳,平時好少食西班牙菜,所以覺得幾特別店面雖小,但感覺都幾舒服,好適合三五知己相聚服務員好有親和力,好詳細講每道菜有d咩食材Pa amb Tomaquet + Serrano塊toast上面有olive oil, 蕃茄茸,蒜蓉, 所以又香又好味而Serrano ham 油份唔多,而且好薄切,呢隻serrano 雖然風乾既時間唔長,但肉味亦不弱我既表姨甥差唔多食哂全部,我只食左一塊jaCroquetas de Jamon呢個係西班牙好出名既食物裡面有cheese & ham, 外脆內軟,口感好豐富Tortilla呢個煎雞蛋餅煎得好香口切開中間仲有流心既蛋黃添服務員好細心,知道小朋友唔食得辣,特登將d醬(蛋黃醬+chilli sauce)分開上,因為平時係會將d醬鋪係上面的!我將2隻醬mix埋一齊食,味道好捧呀Seafood Paella個飯好有海鮮味又焗得夠乾身而且海鮮亦好新鮮,個小朋友仲好中意食蜆添埋單時有少少中國氣息

途經一間西班牙餐廳,平時好少食西班牙菜,所以覺得幾特別
店面雖小,但感覺都幾舒服,好適合三五知己相聚
服務員好有親和力,好詳細講每道菜有d咩食材
Pa amb Tomaquet + Serrano

我既表姨甥差唔多食哂全部,我只食左一塊ja
Croquetas de Jamon
呢個係西班牙好出名既食物
裡面有cheese & ham, 外脆內軟,口感好豐富
Tortilla
呢個煎雞蛋餅煎得好香口
切開中間仲有流心既蛋黃添
Seafood Paella
個飯好有海鮮味
又焗得夠乾身
而且海鮮亦好新鮮,個小朋友仲好中意食蜆添
埋單時有少少中國氣息
2017-04-01