2018-05-27 60 views
餐廳環境唔錯, 好有懷舊港式冰室既感覺!  雖然餐廳唔算大, 但係都坐得好舒服! 我地未夠7:30黎到, 已經差唔多坐無虛席! 番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋同瑞士雞髀 $48 第一次食當然要試招牌菜, 我見到其他唔少食客都食呢個配搭! 蕃茄湯底濃郁, 酸酸甜甜, 好開胃! 而且有好多蕃茄肉! 正!牛乳炒蛋炒得非常香滑, 蛋香十足! 好味道!瑞士汁雞脾, 超讚! 雞脾好嫩滑多汁, 瑞士汁甜味適中, 同雞脾好夾, 非常惹味!招牌菜果然出色, 十分推介, 係必試架!芝士焗西蘭花 $36因為我地唔係好肚餓, 所以就叫左個芝士焗西蘭花.西蘭花份量好多, 硬軟度適中!芝士同白汁量都係好多, 夾埋西蘭花一齊食, 配搭一流!忌廉紅豆冰 $14 (跟餐半價)嘩! 好大杯呀!  上面有一層厚厚既忌廉! 好邪惡呀!紅豆軟淋而且有份量有好多! 將忌廉攪拌入紅豆冰中, 有濃濃既奶油香, 超正呀!奶茶 $18

番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋同瑞士雞髀 $48

第一次食當然要試招牌菜, 我見到其他唔少食客都食呢個配搭!
牛乳炒蛋炒得非常香滑, 蛋香十足! 好味道!
招牌菜果然出色, 十分推介, 係必試架!

芝士焗西蘭花 $36
因為我地唔係好肚餓, 所以就叫左個芝士焗西蘭花.
西蘭花份量好多, 硬軟度適中!
芝士同白汁量都係好多, 夾埋西蘭花一齊食, 配搭一流!

忌廉紅豆冰 $14 (跟餐半價)
嘩! 好大杯呀!  上面有一層厚厚既忌廉! 好邪惡呀!

奶茶 $18
2018-05-24