2021-02-09 103 views
今日經過佐敦,想食越南野,之前係深水埗都見過呢間已經想試,入到去間舖頭細細,個環境佈置得好有越南feel,d燈都較柔和,望落都幾舒服,佢坐位上都有搓手液提供,又有個掛勾可以掛住個袋,都幾細心睇下menu先,見價錢平平地,同朋友一齊叫左兩碗粉同一d小食試下,我地叫左個牛肉湯濛同豬肉札肉河粉,都係招牌牛骨湯底,個粉入面有白蘿蔔,舊蘿蔔索哂d湯,勁入味,我地仲叫左d小食,有蒜香牛油雞翼,鮮蝦仁米紙卷,牛肉串燒,全部都好好味尤其個蒜香牛油雞翼,炸得岩岩好,它用個草帽嘅外型載住,打咭一流,極力推介整體梨講,我地都覺得呢間越南野幾抵食,以呢個價錢來說,佢個湯底無得彈,無論配米粉或河粉,都一樣索哂d湯底,勁好食,下次都實會再過梨試下其他野

• 蒜香牛油雞翼