2019-12-29 209 views
這間越南餐廳,之前已經想食,但約了幾次也約唔成,今日終於可以來了!這裹是半開放式的,7點半已有幾多人喎。有一個朋友未到,我跟另一人就停看餐牌,一直看著其他食客進進出出,還有他們點的菜式。終於朋友來了,馬上點菜,上菜效率很高,先來芒果軟殼蟹卷,有六小件,味道好清新,有芒果,粉絲,軟殼蟹,仲有生菜,好味道呀!牛丸生牛肉河粉,牛丸好爽口彈牙,生牛肉份量好多,好淋,洋葱同葱花好多,夠晒香。大蝦柚子沙律,份量唔算多,大蝦爽口,柚子夠甜,酸酸味味好味。馬拉盞炒通菜,幼身又夠惹味。菠蘿海鮮炒飯,四份之一個菠蘿,菠蘿超級甜,好好味,炒飯入面也有菠蘿粒,有d肉鬆及腰果,乾身的。見到隔離枱有人叫左芒果糯米飯,出晒熱好熱的,好似好正咁,我們就叫左一份一齊食!芒果夠甜,糯米飯幾好,熱的好特別,有d椰汁好香,唔算太甜,其它餐廳多數是凍的。餐廳9:30已經開始執嘢,好似想收工了,我們坐到10點先走。

這裹是半開放式的,7點半已有幾多人喎。

馬拉盞炒通菜,幼身又夠惹味。

2019-12-11
Type of Meal