2016-06-08 1619 views
聽講金華喺全港菠蘿油最好食嘅,去咗之後食完覺得佢絕對喺名副其實最好食嘅店!個店面睇落去其實并唔大,而且仲有啲舊添,入面就喺普通茶餐廳嘅裝飾。點咗招牌菠蘿油,一份牛河,再嚟翻一杯熱奶茶,一杯凍奶茶。菠蘿油價格真係好抵食!!~~菠蘿油上嚟嘅時候已經切開,入面夾咗一大片butter,外皮酥脆香甜,特別鐘意食上面嘅酥皮!!而且成個包都有好香嘅菠蘿香味。入面嘅butter仲未完全融曬,入口香軟~~牛河44蚊一份,都幾大碟嘎!!入面牛肉超級多,外表色澤鮮艷,口感咸香,又唔會覺得好肥。熱奶茶比較苦,不過凍奶茶就好飲,唔會太甜,有茶同牛奶混合嘅味道,再加上凍凍地,飲完舒服曬...
2016-05-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$39 (Tea)