2008-04-11
話說我地一行3人行到個頭搵野食啦見到依間好似幾好咁咪試下囉,一入去有個阿姐問我地有無訂檯咁我地就話無啦!等左一陣佢地就安排左張檯俾我地個冷氣大到咩咁,吹到正可以話D野食一上檯5分鐘之內一定凍哂我地叫人落單,個D阿姐好似唔想做我地生意咁叫極唔應,等左起碼10分鐘先有人黎問個時,黑口黑面,毫無禮貌因為我地係學生,所以只係一人一個55蚊個D套餐諗住叫轉汁,佢好似一秒鐘都係錢咁急急腳走左是但俾左D燒汁我地,OK我地無所謂,你咁忙我地就下你又點話..好啦,等等等過左一陣先黎餐包,個阿姐大大力咁俾我地個時就開始唔GUR啦聽到佢地講話出面有人訂左檯等緊我地已經好合作佢一黎D頭盤,湯呀我地好快食哂只係佢地出單出得耐,要一陣先再有野上之後我地食哂野叫餐飲又係無人應好辛苦先叫左一位個阿姐落單過左一陣個位阿姐竟然手指指同大大聲係廚房(個個係開放式)到喝我地:喂,你地係咪飲XXX呀?真係火都黎埋好,我地再忍再等等等突然有個阿姐走過黎:我地有人係出面等緊WO,不如你地轉檯食啦(佢所謂既檯係2人位,我地3個人,個時我地仲有餐飲未到)今次真係忍唔到,即時叫埋單話唔飲真係有無搞錯,由一開始食忍到尾係咪我地係學生睇唔起
見到依間好似幾好咁
咪試下囉,一入去有個阿姐問我地有無訂檯
咁我地就話無啦!等左一陣佢地就安排左張檯俾我地
個冷氣大到咩咁,吹到正
可以話D野食一上檯5分鐘之內一定凍哂
我地叫人落單,個D阿姐好似唔想做我地生意咁
叫極唔應,等左起碼10分鐘先有人黎
問個時,黑口黑面,毫無禮貌
因為我地係學生,所以只係一人一個55蚊個D套餐
諗住叫轉汁,佢好似一秒鐘都係錢咁急急腳走左
是但俾左D燒汁我地,OK我地無所謂,
你咁忙我地就下你又點話..
好啦,等等等
過左一陣先黎餐包,個阿姐大大力咁俾我地
個時就開始唔GUR啦
聽到佢地講話出面有人訂左檯等緊
我地已經好合作
佢一黎D頭盤,湯呀我地好快食哂
只係佢地出單出得耐,要一陣先再有野上
之後我地食哂野叫餐飲
又係無人應
好辛苦先叫左一位個阿姐落單
真係火都黎埋好,我地再忍
再等等等
今次真係忍唔到,即時叫埋單話唔飲
真係有無搞錯,由一開始食忍到尾
係咪我地係學生睇唔起我地
口黑面黑.仲要我地食食下叫我地轉檯?
佢地無野呀?如果咁唔想SERVE我地
唔該係門口貼上"唔歡迎學生"
免得第2 D人食到一肚氣
仲有如果有人訂左檯點解仲要叫我地入去食
我地已經唔係食得耐(8:00-8:30PM)
食食下先話個客黎到要我地轉檯?
我想問依D係咩服務態度呀?
服務仲差過大排檔,野又唔係好食
埋單都要$181,事後仲要一句道歉都無
下次真係請都唔去同埋會考慮去消費者委員會投訴!
劣劣劣劣劣劣劣劣劣劣劣劣劣劣劣!