2018-07-02 2120 views
女孩子就係會行行下想食d 甜野,今日行到過黎尖東經過fine foods 就俾入面凍櫃d 西餅吸引左呢度既蛋糕之前已經訂過黎食,真係好好味呀!既然又未到食晚飯既時間就決定入去坐下食件cake 先我揀左一件tiramisu 同埋黑森林,計埋加一$105 有找自從係sabatini 食過tiramisu 之後,覺得去邊度食既tiramisu 都唔夠好味但係唔知點解見到又會好想叫黎食呢度既tiramisu 梗係好足料啦,朱古力粉、cream cheese、手指餅(定係清蛋糕?)同埋咖啡酒呢幾樣野真係決一不可,一定要跟返傳統有咖啡酒中和一下甜味,唔會只係單單得甜味咁悶呢件係黑森林蛋糕上面既cherries 浸過冧酒,好香酒味又淋曬,加埋下面蛋糕一齊食,好美味啊~港式黑森林我好喜歡,但係間唔中食d 傳統既口味會令人覺得新鮮中間有層朱古力既cream 仲有夾埋d 碎既cherries面頭個層雖然係好多cream,但係唔會有油膩感同埋甜度太甜好好食呀 講完野食就講下環境啦!其實環境就真係好唔好架啦,因為只係大堂放幾張檯係度,唔係一個適合傾計既地方都係預人食件cake 飲杯茶就走而且d 櫈都唔算坐得舒
呢度既蛋糕之前已經訂過黎食,真係好好味呀!

既然又未到食晚飯既時間就決定入去坐下食件cake 先

tiramisu

但係唔知點解見到又會好想叫黎食

呢幾樣野真係決一不可,一定要跟返傳統

有咖啡酒中和一下甜味,唔會只係單單得甜味咁悶
黑森林蛋糕

呢件係黑森林蛋糕

面頭個層雖然係好多cream,但係唔會有油膩感同埋甜度太甜

好好食呀

講完野食就講下環境啦!

都係預人食件cake 飲杯茶就走

而且d 櫈都唔算坐得舒服,所以環境評分都評得比較低呀

唯一好彩既係因為呢間酒店唔係target 自由行客,所以環境算清靜
2018-06-03
$50 (Tea)
tiramisu
黑森林蛋糕