2023-11-23 301 views
入榕樹灣做嘢,自從上次嚟呢度食過難食車仔麵之後,我就覺得呢度無乜嘢好食🥲 不過我嗰同事一問朋友之下,話Jaybird值得食,就重燃返我對美食嘅期待🤣一落船就會見到兩嗰大banner,一個係食中餐,一個就係呢間Jaybird,主打bagel🥯 (同事話佢叫donut burger🤣),首先要提醒2點後就會無嘢食,所以想食lunch嘅最遲搭1300班船會穩陣啲🤔 船程大約30分鐘,一落船入到大街位置就會見到佢,好易揾‼️今次嗌咗Cuban Jr.🥯 $55 (有火腿、煙肉、酸瓜、芝士同法式芥末醬)同煙肉芝士薯條🍟 $60,bagel配搭係做得好好👍🏻 好足料❤️ bagel本身係用沸水煮過先放入焗爐,所以佢食落可以做到嚼勁嘅內部同外脆嘅皮🥯 當然有唔同整法🪖 但佢做到嗰效果,餡料亦都好足,呢度嘅bagel我覺得係必食嘅,但個人覺得加咗嗰薯條,就算三嗰人share都真係食得有啲吃力😥 加上佢嗰薯條做得麻麻地,芝士味唔出,酸忌廉調配亦有啲失色,所以只叫bagel同飲品坐係到chill下都夠哂🌝呢度望住嗰海,有啲海風吹下,傾吓偈,真係幾舒服‼️ 呢度係會再嚟食😆