2022-08-05 265 views
椒鹽哆頭蟶🤌🏻肥美蟶子可以有唔同煮法,炸、炒、蒸、焗,椒鹽哆頭蟶加茶樹菇一齊炸到金黃色,再撒上椒鹽十分惹味。(蟶子已經連續5年喺莆田嘅銷量冠軍 )百秒黃花魚🤌🏻原價$78而價優惠只係$39 ,聲稱只喺用100秒蒸熟條魚所以叫做白秒黃花魚🫣😎魚身金黃色賣相而最重點唔會腥,肉質好滑但要小心多魚骨🙏🏻傅統海蠣煎🤌🏻吃過海蠣煎 才算吃過福建菜,所以即刻叫嚟試吓,一上碟見到咁多海蠣好吸引,比我想像中大隻😎不過餅皮就薄身少少,但味道好食👍🏻黄金荷葉包🤌🏻炒香嘅肉絲條加埋香甜洋蔥夾入去酥脆嘅荷葉包,包身做得好好食,感覺似炸饅頭,味道方面就似食緊豬扒包😽福州紅糟雞🤌🏻味道有少少似平時南乳味咁,味醇汁且濃,份量都比想像中多,而且啲雞肉都好滑溜👍🏻環境舒適好坐,雖然要收茶錢,但佢啲茶有菊花味幾好飲,姐姐服務態度好好👍🏻🚩莆田 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場7樓A舖#addifoodie #addifoodie銅鑼灣#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcou

椒鹽哆頭蟶🤌🏻

百秒黃花魚🤌🏻

傅統海蠣煎🤌🏻

黄金荷葉包🤌🏻

福州紅糟雞🤌🏻

🚩莆田 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場7樓A舖

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫