2017-08-21 215 views
又到一個月聚會時間,我們一行四人殺入旺角食美味海鮮及特色小食。其中一人是泰國華僑佢想食泰國菜,我們就決定食這間。有好多讚好小食及特式海鮮。海南雞啖啖肉又不油膩,仲係雞髀位。醬汁非常之香口,點來食非常好味。豬頸肉炒芥蘭又不錯,豬頸肉入味又香口,肉質比菜吸出,一齊食非常夾。講到主食order 了一碟鹹肉炒飯,粒粒米非常企身。有蛋、菜及鹹肉一起炒在一起食落香口同口感豐富。泰式小食拼盤有雞翼、春卷、魚餅及蝦餅。最好食蝦餅啖啖蝦肉,其他款小食都是新鮮炸出来,點泰式辣醬一流享受。到我之愛咖喱炒蟹,啖啖肉是新鮮不是霉。仲有少少蟹膏。個咖喱汁有蛋嘅成份,送白飯及薄餅一流,這價錢非常之平仲係大碟。芒果好甜再配合熱熱地多椰汁糯米飯非常滿意!去食泰國野點可以不叫椰靑($38),又解渴又有益,椰肉仲可以一齊食。

有好多讚好小食及特式海鮮。
海南雞例牌

豬頸肉炒芥蘭

泰式鹹肉炒飯

泰式小食拼盤

泰國咖喱炒蟹

芒果糯米飯

芒果好甜再配合熱熱地多椰汁糯米飯非常滿意!

海南雞例牌
豬頸肉炒芥蘭