Restaurant: ULURU
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
每日我都會有繁複嘅瑣碎事我好想腦海保持一片空白,純白佈置嘅環境簡約的黑白線條仿佛走進了還沒有上色的平面插畫世界難怪好多人都喜歡簡約白色的家居佈置今次我同俊男仔仔一齊享用高級下午茶位於灣仔春園街上一樓 #樓上cafe ULURU有好多漂亮打卡位,這位“溫室少男”做我model仲有個小天臺,食甜品同傾計首選一齊享用二人【彩花之里.溫室下午茶】鹹食方面有泰式炸魚蛋和吉列炸蝦炸魚蛋帶少少辣,炸蝦又好脆口😋😋甜食方面有🍩馬卡龍〈快不及兩秒俾仔仔食咗,佢話牛奶和朱古力味🙈。🍫摩卡和Uluru朱古力〈必試! 濃香的朱古力,唔算太甜,但係入口非常滑溜,外層有少少苦嘅朱古力粉中和甜味。🌹迷你玫瑰奶凍〈超滑溜口感,入口有淡淡玫瑰香,這是我最愛吃的甜品。🥐朱古力牛角包〈少少朱古力夾心,外層幾脆口,我唔鍾意食嗰啲好淋。🍰柚子蛋糕〈口感清新,似日本柚子的清甜。🍰🍒藍莓乳酪〈好重紅莓味,酸酸甜甜,特別醒冒🌱迷你朱古力糖果溫室〈讓我想起我種的多肉植物,但這個是食的,還是第一次。好奇怪,入口真係似沙嘅粗嚡口感,我問仔仔做乜食泥🙊,不算太甜的朱古力,入邊有塊磚塊的朱古力就似朱古力布朗尼。🍹Uluru Rose Tea飲
每日我都會有繁複嘅瑣碎事
我好想腦海保持一片空白,純白佈置嘅環境
簡約的黑白線條
仿佛走進了還沒有上色的平面插畫世界
難怪好多人都喜歡簡約白色的家居佈置

今次我同俊男仔仔一齊享用高級下午茶
位於灣仔春園街上一樓 #樓上cafe ULURU
有好多漂亮打卡位,這位“溫室少男”做我model
仲有個小天臺,食甜品同傾計首選

一齊享用二人【彩花之里.溫室下午茶】

鹹食方面有泰式炸魚蛋和吉列炸蝦
炸魚蛋帶少少辣,炸蝦又好脆口

😋😋甜食方面有
🍩馬卡龍〈快不及兩秒俾仔仔食咗,佢話牛奶和朱古力味🙈。

🍰柚子蛋糕〈口感清新,似日本柚子的清甜。

🍰🍒藍莓乳酪〈好重紅莓味,酸酸甜甜,特別醒冒

不算太甜的朱古力,入邊有塊磚塊的朱古力就似朱古力布朗尼。

🍹Uluru Rose Tea飲下佢有些似玫瑰露🌹一樣,淡淡玫瑰香甜,屬少甜。
🍸仔仔杯lavender dream,入口好重薰衣草💐香味,而且更帶荔枝嘅甜味,杯上的裝飾荔枝也可以吃。

我發覺我仔仔比食正餐食更多🙊🙊
我朋友見到都想食,最關心會問係咪好甜?正體上嚟講唔算太甜,以甜品嘅水準和環境嚟講算唔錯,我另外見到午餐價錢($78-$128)都幾經濟,餐廳位都算多,下次可以過嚟試。

唯一遺憾,我哋食飽後,仔仔心不在焉做古靈精怪表情氹年輕女待應生聊天😒,完全無視我呢位阿媽。🤧🤧🤧🤧