2023-01-22
中菜黎講最中意食片皮鴨同小籠包,所以團年飯就揀左呢間,因為呢間片皮鴨真係 激!好!食!💰片皮鴨 (半隻) $198鴨皮同鴨肉係分開切,唔同其他餐廳咁鴨皮係連住塊肉一齊切。而美中鴨子既鴨皮烤到金黃色,脆卜卜,用埋薄薄既包皮包住青瓜一齊食,層次分明,口感亦非常豐富🤤💰牛肉餡餅 (2件) $56大推牛肉餡餅!呢個又係勁出色!!勁多肉汁!超juicy!勁香!一切開就爆晒d肉汁出黎!味道同生煎包差唔多,不過外面個層就冇皮就冇咁脆,軟林林的,個人認為好味過生煎包🥹💰小籠包 (6隻) $80呢到既小籠包反而普通左d,因為個皮唔夠薄。不過都係好juicy,一咬就爆汁🤭💰油拌刀削麵 $75刀削麵厚度適中,個人幾喜歡。而且仲有好多花生粒同濃濃既花生醬,再配上辣椒同蔥花,香得黎又帶點微微既辣味。💰炸雪糕 $88師傅畫左一對天鵝比我地,賣相非常之吸引😍炸雪糕層皮係類似春卷塊皮,上面仲有d nuts,非常香脆。而雪糕有3款口味選擇:芒果、雲呢拿同朱古力,而我地就揀左雲呢拿味。份量適合2個人食。好味指數:●●●●○
💰片皮鴨 (半隻) $198
💰牛肉餡餅 (2件) $56