2025-07-22 274 views
今日同家姐去荃灣覓食,行過荃新天地見到有間手打和牛漢堡專門店人氣幾旺,門口仲有人等位,我哋都跟風試吓! 我哋嗌咗兩個套餐,呢度嘅套餐每個餐都包咗泡菜生雞蛋,麵豉湯同埋白飯,抵食! 套餐A係原味和牛漢堡配微辛番茄醬汁,牛肉juicy得來唔會太膩,個醬少少辣幾開胃。套餐B係三重芝士漢堡,芝士控必試,拉絲效果超正,仲有微辛番茄汁好好味。 小食方面,炒野菜用牛油炒香味十足,即使用牛油炒都唔會太油膩;明太子雞翼炸得脆口,入面餡料足,食到粒粒明太子。最驚喜係個清酒煮蜆,湯底清甜帶酒香,蜆肉又冇沙,飲晒成碗都唔口渴。 服務態度好值得讚,同員工傾開計先知佢呢間係自家農場養殖十勝產和牛,香港首間手打和牛漢堡專門店,真係抵食!如果喺荃灣想食手打和牛漢堡,呢間可以encore😋

2025-07-21
Type of Meal