2021-02-10 1531 views
今次已經係第二次喺呢度訂蛋糕 佢有得網上訂購 然後喺門市度攞 又唔使打電話 我覺得好方便 佢有1磅 1.5磅 2磅 同埋3.5磅揀今次試呢個榛果炭燒咖啡蛋糕(Hazelnut Sumiyaki Coffee)因為媽咪鍾意食咖啡味嘅蛋糕 但根據上次嘅經驗 上次訂咗兩磅 10個人係食唔晒嘅 所以今次訂一磅半算喇 最後啱啱好食得晒 佢入面係一個戚風蛋糕 佢既cream係好香濃既咖啡香味 而且好香口 因為有nuts既味係入面 仲有榛果醬 整體個蛋糕係軟身嘅 冇乜脆口嘅嘢係入面 口感層次唔太多 但係都冇令我哋失望 可惜嘅係因為趕時間返屋企 所以切開左之後冇影相 拿拿林食完就走了
今次已經係第二次喺呢度訂蛋糕
因為媽咪鍾意食咖啡味嘅蛋糕