2010-12-18 2 views
我用團購方式用$300多元買咗張食蟹粉套餐的劵,去之前兩日已訂位。我同老公準時去到,一去到就有位坐,不過是被安排坐最近門口個位,當日温度是9度,度門又開又關凍到爆。雖然我地坐在接待counter側邊,但坐咗20mins都無荼無招呼,要問咗幾次先有人嚟。成晚餐飯最好只是頭三碟前菜,其餘都好唔掂,個蟹粉小籠包皮厚又細隻,蟹粉是腥。個碟拉麵D麵條完全咬唔斷,咪叫佢地換個碟。個部長走嚟話換過碟炒麵代替拉麵好唔好,我地答好,不過最後都是俾返頭先碟拉麵唔係炒麵,當然今次碟拉麵D麵條咬得斷啦!但係點解要走嚟問換第二樣嘢侍俾你,最後又無,簡直多餘。蟹粉獅子頭真是腥,令到的伴菜都唔好食。到埋單走時原來仲要俾個套餐的原價的加一服務費和茶錢共$90,即是計埋之前paypal過咗數的$300多元,呢餐垃圾要$400多元。其實喺呢間嘢食自助餐兩人都是$400多元,都喺食套餐D嘢只不過少了蟹粉。我今次真喺好蠢,好蠢,好蠢,好蠢,好蠢,好蠢,好蠢,好蠢,好蠢,好蠢!以後在用團購買嘢都只是買現金券,一定唔買套餐劵。
2010-12-17
$400 (Dinner)